Mechatronica

Mechatronica

Op de basisschool bezocht Anton het Science Centre in Delft. “Daar leerde ik printplaatjes solderen. Zo is het eigenlijk allemaal begonnen." Anton Vonk studeert Technicus engineering aan de School voor Technologie en Engineering.

"Mijn vader was fietsenmaker, maar ik vond elektrotechniek veel leuker. Thuis knutselen met elektrospullen. Op het vmbo hadden we een Lego Mindstormsset, waarmee ik robotjes leerde programmeren. Toen was het wel duidelijk wat ik na het vmbo ging doen: iets met elektro en met ict. Mechatronica dus."

Lekker praktisch

“Ik doe de opleiding Technicus Engineering. Dat is een heel praktische opleiding. Je leert er apparaten ontwerpen, 3-D tekenen, programmeren en van alles over elektrotechniek en werktuigbouw. Natuurlijk ga je ook de machines die je hebt getekend in elkaar zetten. Ik loop nu stage in het Techniek Innovatiehuis op de Tinwerf. Daar werk ik aan een intelligente beveiligingspaal die bedoeld is voor de beveiliging van bijvoorbeeld spoorwegovergangen en bedrijfsterreinen. Je moet wel zelfstandig kunnen werken. Als je voor het eerst de school bezoekt, kan die heel groot overkomen. Maar je zit op een klein gedeelte in de school. Zo voelt het ook. De sfeer is er hartstikke gezellig. Docenten en studenten gaan goed met elkaar om.”

Lees hieronder de tip van Anton.

“Vind je techniek leuk en wil je nieuwe dingen leren, kijk dan eens rond op de Open Dag van de opleiding Technicus engineering. En ja, de meeste studenten bij ons zijn niet echt met techniek bezig geweest op het vmbo.”

De tip van Anton