Alumnus School voor Gezondheidszorg Den Haag

Alumnus School voor Gezondheidszorg Den Haag

“Op mijn veertiende ben ik geselecteerd om bij Jong ADO te gaan spelen en ging ik naar een LOOT-school (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport). Daar kon ik de intensieve voetbaltrainingen goed combineren met het volgen van lessen. Nadat ik geslaagd was kon ik ook bij Mondriaan meedoen aan het topsporttraject. Je krijgt dan extra begeleiding en de school is flexibel als het om je lesrooster gaat. Toch was het voor mij vaak wel een uitdaging om alles te combineren en een goede planning te maken.” Allyssa (20) combineerde de opleiding Doktersassistent met een topsporttraject.

Liever met mensen werken

“Ik weet al lang dat ik graag met mensen werk en daarom ben ik op een Open Dag op de Aspasialaan gaan kijken bij Doktersassistent. De opleiding vond ik erg leuk, maar toen ik stage ging lopen, kreeg ik een beter beeld van wat het werk nu echt inhield. Dat was niet helemaal wat ik voor ogen had. Ik ben daarom met een ander soort opleiding doorgegaan aan de Haagse Hogeschool, daar studeer ik nu Pedagogiek. Ik wil graag met kinderen werken, maar niet voor de klas staan. Het liefst zou ik één-op-één werken en een band opbouwen met kinderen die wat extra steun nodig hebben.”

Rechtsback in het eerste elftal

“Bij ADO speel ik als rechtsback in het eerste vrouwenelftal. Momenteel heb ik nog even last van een knieblessure, maar ik ben gelukkig al weer aan het herstellen. De school aan de Aspasialaan is heel dichtbij het ADO-stadion en dat was voor mij erg handig, want ik moest per week vier keer trainen èn een wedstrijd spelen. Het is wel even zwaar geweest. Ik heb het uiteindelijk toch gehaald dankzij mijn docent, meneer van Os, die me heel goed begeleid heeft. En ik was zeker ook gemotiveerd. Zodra ik klaar ben met mijn hbo-opleiding wil ik gaan werken, het liefst op een school. Hoewel, het zou ook kunnen dat jullie me ooit nog in een oranje shirt op TV zien. Dat zou ik nóg liever willen!”

Trek snel aan de bel als het even niet lekker loopt op school. Er zijn mensen die je goed kunnen helpen.

De tip van Allyssa