Student ICT

Student ICT

“Hier bij ICT zit ik prima op mijn plek, ik zit nu in het tweede jaar van mijn opleiding en ik haal goede cijfers. Ik heb voor deze school gekozen na flink wat onderzoek. Eerst heb ik op de website van Kies MBO gekeken, daar zag ik de opleidingen die je allemaal kunt doen en daar heb ik het met mijn oom over gehad. Hij werkt ook in de ict en kon me goed uitleggen wat het allemaal inhield. Daarna ben ik naar de Open Dag geweest, daar heb ik veel vragen kunnen stellen aan de docenten. Toen was het me duidelijk; ik heb me aangemeld en werd uitgenodigd voor een gesprek. Ik moet ook nog een opdracht maken, dat was wel leuk. Ik moest een overzicht maken en daarin allemaal devices opnoemen en benoemen hoe die worden aangestuurd. Daarna werd ik ingeschreven en kon ik met de opleiding beginnen.” Hashmi (18) volgt de opleiding IT Systems and Devices.

Ook interesse voor Elektra

“Hiervoor heb ik kader-mavo gedaan en daarmee kon ik direct naar een niveau 4 opleiding. Ik was ook geïnteresseerd in een opleiding in de elektratechniek, en dat vind ik nog steeds een heel boeiende tak van de techniek. Daarom ga ik nu regelmatig naar de school waar deze opleiding gegeven wordt, die zit ook hier op de Tinwerf. Als ik vroeg klaar ben met school, dan loop ik naar de overkant. De docent daar geeft me werkschoenen en een opdracht en dan kan ik aan de slag. Ik leer er heel veel van. Het hoort niet bij mijn ict-opleiding, maar ik doe het omdat ik het interessant en leuk vind. Mijn opa werkt ook in de elektra en ik wil er graag veel over leren.”

Keuzes maken

“Ik moet nog een stageplek zoeken voor volgend jaar. Mijn oom werkt dus in de ict bij een ingenieursbedrijf dus ik hoop dat ik daar misschien bij de ict helpdesk kan werken. We kijken nu naar wat de mogelijkheden zijn. Volgende week ga ik naar de Open Dag van de Haagse Hogeschool. Daar ga ik kijken hoe de opleiding er daar uit ziet en wat de verschillen zijn met het mbo. Op het hbo zijn er veel richtingen binnen de ict, zoals bijvoorbeeld netwerkbeheer, data-analyst of software-developer. Keuze genoeg dus. Uiteraard ga ik ook veel vragen stellen, die ben ik nu al aan het bedenken.”

Bedenk van te voren wat je wil weten als je naar de Open Dag gaat.

De tip van Hashmi