Schoolambassadeur International Hotel & Management School 2022

Schoolambassadeur International Hotel & Management School 2022

“Ik wist heel lang niet wat ik wilde doen voor opleiding. Op de middelbare school heb ik vmbo-tl gedaan. Hierna heb ik even de havo gedaan, maar ik zat er niet lekker op mijn plek en het was niets voor mij. Een vriendin van me ging naar deze school en daarom schreef ik me in voor de Open Dag. Het sprak me wel aan en ik werkte ook in de horeca. Ik heb meerdere Open Dagen van verschillende opleidingen bezocht en deze school was de laatste op de lijst. Toen ik op de Open Dag van deze school was, wist ik: dit wil ik!" – Dieuwertje (19) is schoolambassadeur van de International Hotel & Management School.

Tussenjaar in Amerika

“Ik vind het leuk om meer betrokken te zijn bij de school. Dat is heel Amerikaans en vorig jaar heb ik daar een jaar lang op high school gezeten. Ook was ik er cheerleader voor de football-wedstrijden. Voordat ik naar Amerika ging, zat ik in het eerste jaar van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca. Ik wilde een tussenjaar nemen heb dit overlegd met mijn decaan en mentor. Omdat ik er goed voor stond qua studieresultaten was dit geen probleem. Na mijn tussenjaar in Amerika ging ik weer naar Mondriaan en ik kon door naar het tweede schooljaar. Ik heb er toen voor gekozen om de opleiding in de tweetalige variant op te pakken.”

Praktijkweek

“Het leukste aan deze opleiding vind ik de praktijk. Op school hebben we drie restaurants en hotelkamers voor echte gasten. Dan sta je dus echt in een restaurant of in de bediening. We krijgen kookles en dat voer je dan ook echt uit. Je leert hier alles wat te maken heeft met hotel-restaurants, bediening en gasten ontvangen. Je leert over verschillende soorten hotels en over front-office werkzaamheden. Daar worden verschillende systemen voor gebruikt en je leert hoe dit werkt. Ook krijgen we Banqueting. Dat houdt in dat alles rondom vergaderzalen geregeld is als een gast dit heeft gereserveerd. Je neemt de reservering aan, je maakt vergaderzalen in orde, zorgt voor de catering (koffie, andere dranken, lunch) en je loopt mee met de gasten naar de juiste vergaderzaal.

Toekomstplannen

“Na deze opleiding zie ik wel wat op mijn pad komt, alles is mogelijk. Het zou best kunnen dat ik door wil naar het hbo, misschien de Hogere Hotelschool. Maar alle opties zijn mogelijk. Ook wil ik alle kansen pakken en ervan genieten. De lange stage in jaar 3 kun je in het buitenland volgen, daar verheug ik me erg op! Maar eerst deze opleiding afronden en daarna zie ik verder.”

Pak alle kansen die je krijgt en geniet ervan!

De tip van Dieuwertje