Hoofd van de werkgroep Logistiek en Verhuizing

Hoofd van de werkgroep Logistiek en Verhuizing

Medio 2021 is ROC Mondriaan een grootse renovatie gestart om het oude schoolgebouw aldaar om te toveren tot een eigentijds state-of-the art en multifunctionele locatie, geschikt voor onderwijs en nog veel meer. Het gebouw is inmiddels ‘de Meppel’ gaan heten en wordt per september 2022 in gebruik genomen. Zie ook www.demeppel.nl.

De Meppel wordt dé locatie voor een aantal onderdelen van de Bijzondere Voorzieningen van ROC Mondriaan. In het gebouw gaat de School voor Entreeopleidingen gehuisvest worden, maar ook de voorzieningen van BAS (Begeleiden, Advies en Schakeltrajecten) en MonCoach. Ook externe bedrijven en organisaties vinden een plek in de Meppel en gaan er met elkaar samenwerken. Ook moet het LLO (Leven Lang Ontwikkelen) op deze locatie concreet vorm en inhoud krijgen.

Er komen uitgebreide en moderne praktijkruimtes van horeca, dienstverlening en zorg, logistiek, wonen, bouw en installatietechniek. De Meppel wordt het centrum voor leren, ontwikkelen en ontmoeten voor studenten én de buurt!

“We zijn één team, we hebben één taak en dat we het samen doen!”, is de slogan die op het lijf geschreven is van Lisèr Fabriek. Lisér coördineert de werkgroep Logistiek & Verhuizing naar de Meppelweg. Hij heeft jaren ervaring in het verhuizen en was als chauffeur altijd onderweg. Een vriend attendeerde hem in 2017 op de vacature van conciërge op locatie Brasserkade en hoewel de reactiedatum díe dag verliep wilde het Facilitair Bedrijf hem na een fijn gesprek graag aannemen. “Conciërge worden was mijn hartenwens, ik vind het fijn om dienstverlenend te zijn en ga graag met mensen om. De regelmatigheid van deze baan bevalt me ook. Ik ben begonnen op de Brasserskade, toen naar de Brouwersgracht en zit nu op de Waldorpstraat 120 en ik heb het onwijs naar mijn zin!” aldus Lisèr.

Ervaring

Zijn ervaring als chauffeur en verhuizer kwam goed van pas tijdens de verhuizingen van verschillende ROC Mondriaan locaties. Toen hij werd gevraagd om de werkgroep logistiek van de Meppelweg te coördineren hoefde hij niet na te denken. “Bijkomend voordeel is ook nog dat het perfect past in de facilitaire vakopleiding die ik doe. Eén van de modules is projectmatig werken, dus dat kan ik meteen toepassen, echt perfect en ook superefficiënt!”, zegt Lisèr tevreden.

Doel

De belangrijkste taak van de werkgroep is dat de Zuidlarenstraat schoon wordt opgeleverd en dat wat weg moet netjes wordt afgevoerd. Ook is belangrijk dat de goederen die mee moeten op de afgesproken tijd en op de juiste plek op de Meppelweg terechtkomen. “En met zo weinig mogelijk last voor de docenten en de andere medewerkers, dat is waar ik voor ga!”, aldus Lisèr. ”Het onderwijs moet eigenlijk naadloos doorgaan, dan hebben we het goed gedaan.”

In de werkgroep werkt Lisèr nauw samen met Tiffany Autar en Xandra Driessen van de School voor Entreeopleidingen: “We maken een vlekkenplan waarop staat welk team waar komt en ik zorg, in overleg met Tiffany, voor de dozen en inpakmateriaal zodat de mensen tijdig kunnen inpakken.”

Samen

Lisèr komt samen met alle andere werkgroepleiders, onder leiding van Vincent van Hagen, elke twee weken bij elkaar. De afspraken en details worden bijgehouden in een gezamenlijke Excel actie- en besluitenlijst om ervoor te zorgen dat niets vergeten wordt. Lisèr vertelt enthousiast: “Wat je doet heeft enorm veel effect en het is geweldig om een bijdrage te leveren aan zo een mooi gebouw als De Meppel. Dat jongeren gaan denken ‘hier zou ik wel op school willen zitten!’. Je voelt gewoon dat je daar beter van wordt.” En tot slot: “in dit project leer ik heel veel over Mondriaan als organisatie, heb met veel mensen binnen de organisatie te maken, daar hou ik van want we zijn immers één team, we hebben één taak en dat doen we samen!”