Schoolambassadeur Business School 2021

Schoolambassadeur Business School 2021

"Ik heb hiervoor de opleiding Sport en bewegen gedaan op de Brasserskade. Ik wilde daarna nog wel verder leren, maar heb gekozen voor een andere richting. Ik had geen tijd meer om naar Open Dagen te gaan, dus ben ik me online goed gaan inlezen." - Serano (20) doet de opleiding Medewerker marketing en communicatie bij de Business School.

Veel nieuwe dingen leren
"Met mijn opleiding leer ik veel nieuwe dingen. Zelf vind ik marketing het leukst. Het is lekker actueel en je kan er veel kanten mee op. We leren nu ook werken met Photoshop en als je dat een beetje onder de knie hebt is het echt leuk om mee te werken. Verder zijn social media en het optimaliseren van websites ook wel dingen waar ik mezelf mee zie werken."

Na je opleiding kun je alle kanten op
"Ik weet nog niet zo goed wat ik na mijn opleiding wil gaan doen. Het kan alle kanten op gaan en ik ga meestal gewoon mee met de flow. Ik focus me nu op mijn opleiding en daarna zien we wel weer verder. Ik krijg vaak de vraag of ik hierna wil doorstromen naar het hbo en die mogelijkheid is er natuurlijk altijd nog. Uiteindelijk wil ik wel richting leidinggevende gaan, dat lijkt me een mooie positie."

Kies iets dat je leuk vindt
"Als je nog een opleiding moet kiezen dan is het denk ik het belangrijkst dat je kijkt naar wat er echt bij je past en vooral ook wat je leuk vindt. Dat kan online via de website, maar ook door naar een Open Dag te gaan. Ik vond het gewoon fijn om verschillende opleidingen te bekijken en te kijken wat me het meeste aansprak. Soms kan ik daarin ook best impulsief zijn. Je moet het gewoon gaan doen en kijken wat het je brengt. Je weet nooit wat voor kansen er op je pad komen."

Doe goed mee in de lessen, dan kom je er pas echt achter of de opleiding ├ęcht bij je past.

De tip van Serano