Schoolambassadeur School Economie Delft 2021

Schoolambassadeur School Economie Delft 2021

"Hiervoor deed ik de opleiding onderwijsassistent, maar dat was niet helemaal mijn ding. Ik was een klein bedrijf begonnen en deed mijn eigen boekhouding. Om erachter te komen hoe ik dat moest doen gebruikte ik Google, op een gegeven moment kwam ik een opleiding bij ROC Mondriaan tegen en ben ik geswitcht. Met cijfers werken vind ik veel leuker." - Muhammet (22) doet de opleiding Financieel administratief medewerker bij de School voor Economie Delft.

Zelf op zoek naar meer informatie

"De docenten zijn echt super goed bij Mondriaan. Ik kan alles aan ze vragen en hier maak ik ook regelmatig gebruik van. Ze zijn heel geduldig en helpen me altijd. Ik houd ervan om alles tot de bodem uit te zoeken, ook als dat verder gaat dan de lesstof. Ik wil graag meer leren en dus ga dan zelf actief op zoek naar meer informatie. Ik weet dat mijn vak in de toekomst veel meer geautomatiseerd gaat zijn, maar ik zie mezelf wel als leidinggevende binnen een bedrijf. Dat is mijn lange termijn doel."

Weet waar je het voor doet

"Het is belangrijk dat je goed prioriteiten kunt stellen. Dus eerst een uurtje huiswerk en dan gamen of met vrienden afspreken. Op die manier maak je het gewoon veel makkelijker voor jezelf. Als je weet waar je het voor doet en jezelf die discipline kunt aanleren dan komt het allemaal goed. Niet dat ik hier zelf altijd even goed in ben hoor, maar ik ben ook nog lerende. Wat ook helpt is dat mijn klasgenoten ook een beetje competitief zijn ingesteld, zo help je elkaar."

De allerleukste opleiding

"Ik ben zelf super enthousiast over mijn opleiding en vertel hier ook graag over. Ik denk dat ik daarom ben gekozen tot schoolambassadeur. Ik vind mijn opleiding het allerleukst en dat moet iedereen weten. Daarom vind ik het ook heel leuk om te helpen tijdens Open Dagen. Ik kan er goed over vertellen."

Kies voor iets dat echt bij je karakter past, je moet jezelf goed leren kennen en dan kan je de juiste keuze maken.

De tip van Muhammet