Schoolambassadeur School voor Toerisme en Recreatie 2021

Schoolambassadeur School voor Toerisme en Recreatie 2021

“Ik was blij verrast toen ik gevraagd werd om ambassadeur te zijn voor mijn school. Ik doe altijd wel enthousiast mee, durf voor een groep te staan en skip nooit lessen, maar dat geldt voor veel studenten hier op school. Ik vind het superleuk om te doen en heb er zin in!” - Demi (20) is de ambassadeur van de School voor Toerisme en Recreatie.

De opleiding is afwisselend en lekker breed
“Travel, leisure en evenementen zijn belangrijke richtingen op onze school. Zelf doe ik een Leisure opleiding, hier ben je continue bezig met jezelf ontwikkelen. Overal is goede begeleiding vanuit school. Je krijgt vakken als: topografie, werken aan een balie, plannen en organiseren, maar ook het werken in een animatieteam. Dat betekent dat je bezig leert hoe je volwassenen en kinderen die op vakantie zijn op een camping of recreatiepark het beste kunt entertainen. Denk aan het organiseren van een sportactiviteit of spel, maar ook door dans en toneel. Het werk is dus heel erg afwisselend, je houdt je echt bezig met alles dat te maken heeft met de vrije tijd van de gasten. Ik werk nu op een camping in Ouddorp, het ene moment sta ik daar achter de balie en het volgende moment op het podium. Met deze opleiding word je dan ook heel breed opgeleid, je hoeft je geen moment te vervelen.

Na het mbo..
Na deze opleiding wil ik Tourist Management gaan doen op het hbo. Uiteindelijk zou ik graag aan de slag willen gaan als reisleidster of misschien wel als stewardess, dat lijkt me helemaal top. Ik ga die opleiding volgen in Breda, dat vind ik een leuke stad en ik ken ook mensen die nu al op die opleiding zitten. Het is ook maar een uurtje met de trein. Hopelijk is de sfeer daar net zo goed als hier. Het fijne aan Mondriaan vind ik dat iedereen lekker zichzelf is. Je moet je hier ook niet anders voordoen dan je bent, ik denk dat zo'n houding hier niet werkt. Iedereen gaat juist heel gezellig en ontspannen met elkaar om. Wat ook handig is als je voor een groep moet, iedereen stelt elkaar op zijn of haar gemak.

Stap vol enthousiasme in je opleiding en wees niet onzeker, je docent zal je stap voor stap begeleiden, zo word je steeds zelfstandiger.

De tip van Demi