Alumnus van de School voor Business Support

Alumnus van de School voor Business Support

"Ik heb op deze school een heel leuke tijd gehad en dat begon eigenlijk meteen op de eerste dag. We gingen al snel een dagje naar Duitsland om daar een opdracht te doen en dat was ook bedoeld als kennismaking met elkaar. De opdrachten waren al snel gedaan en de rest van de dag was voor ons zelf." Narek (21) is alumnus van de School voor Business Support.

School is gewoon leuk

"Wat ik altijd duidelijk wil maken is dat school gewoon leuk is. Plezier kan je zelf maken en zeker met een positieve instelling. Je moet er natuurlijk zelf ook energie in steken. Ik heb het in ieder geval altijd leuk gehad met mijn klasgenoten en docenten. In mei van dit jaar heb ik mijn opleiding afgerond, nog voor het einde van het schooljaar want flexibele uitstroom is hier ook mogelijk. Voor ik hier begon had ik ook nog even op de Tinwerf autotechniek gedaan. Aan auto’s sleutelen is altijd een hobby van mij geweest, maar het was toch eerder een leuke hobby dan iets waarvan ik mijn werk wilde gaan maken. Dus toen naar verkoopspecialist. Ik was iets ouder dan sommige van mijn klasgenoten, maar het is natuurlijk nooit te laat om met een opleiding te beginnen."

Een eigen bedrijf

"Ik heb een eigen bedrijf, een koeriersdienst waar ik in oktober 2020, toen ik nog op school zat, mee ben begonnen. Dankzij gesprekken met mijn docenten heb ik ontzettend veel geleerd wat ik nu in mijn bedrijf kan gebruiken. Vooral meneer Keukens heeft me daar veel mee geholpen. We houden ons bezig met het bezorgen van maaltijden; de groei zat er al snel goed in en ik heb nu zes mensen in dienst. Ik bezorg inmiddels zelf niet meer, hou nu in de gaten of alles goed gaat en coördineer het geheel. Ik heb ook bij de Action gewerkt en was daar ook altijd al bezig met de boel aansturen. Ik ben iemand die mensen meetrekt, dat heeft altijd al in me gezeten."

Inspiratie voor andere jongeren?

"Natuurlijk heb je niet altijd zin in school, maar zoek iets dat je leuk vindt en kijk niet naar andere mensen maar naar jezelf. Als je een deur ziet, en achter die deur is een kamer, ga er dan gewoon in, ook al weet je niet wat er in die kamer staat. Iedere nieuwe ervaring maakt je rijker. Gelukkig was mijn eerste onderneming al snel een succes, maar als dat niet zo was geweest, dan had ik er toch nog van geleerd en dan was de tweede poging misschien wel succesvol geweest. Dat verhaal wil ik best ook hier op deze school weer eens komen vertellen. Als je iemand kunt helpen met iets, waarom niet?"

Probeer zoveel mogelijk uit. Iedere extra ervaring maakt je rijker.

De tip van Narek