Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Den Haag 2022

Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Den Haag 2022

“Mijn studiegenoten waren echt blij toen ze hoorden dat ik schoolambassadeur ben geworden. Ik zit ook al in de studentenraad, omdat ik veranderingen wil aanbrengen op school. Er is bijvoorbeeld nog geen stilteruimte bij ons op school. Veel studenten en ik vinden dat die er echt moet komen. Om even te lezen of te studeren. Dat er een plek is waarvan je weet dat je er rustig kunt zitten en er niet gestoord wordt door anderen. Daar is echt behoefte aan en hier zijn we nu mee bezig. Dit doen we samen met meer scholen.”- Kirsi (28) is schoolambassadeur van de School voor Zorg en Welzijn Den Haag 2022.

Anatomie en pathologie

“We krijgen lessen zoals anatomie en pathologie. Anatomie is dat je leert over hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. Je leert bijvoorbeeld waar de pancreas zit. Ik vind dat erg interessant en wil daar meer over leren. Bij pathologie leer je over verschillende ziekten en de medische benamingen ervoor. Bijvoorbeeld de medische benaming van bloedvergiftiging is sepsis. Ook leren we over de verschillende ontwikkelingsfases van een ongeboren baby tot aan bejaarde. Het is veel informatie in een keer, maar je blijft alles herhalen. Zo onthoud je het makkelijker.”

Leuke docenten

“De docenten zijn heel leuk en ze luisteren goed naar je. Ook al moeten ze iets 10 keer uitleggen, dan doen ze dit heel relaxt en met plezier. Ze vragen ons ook om feedback. Echt heel anders dan op de middelbare school. Op het mbo ben je ook verantwoordelijk voor je eigen huiswerk. Als je je huiswerk bijhoudt, is het zeker te doen. Mijn slb’er is echt een hele leuke vrouw met veel geduld. Ze probeert ons met alles te helpen en te stimuleren om verder te gaan. Ik wil graag doktersassistent op de ouderenpoli in een ziekenhuis worden. Daarom ga ik hierna de opleiding Doktersassistent doen op het mbo.”

Mensen verzorgen

“Het mooie aan deze opleiding is dat je er veel kanten mee op kunt. Je hoeft dus niet persé de ouderenzorg in te gaan. Of persé richting de kinderopvang. Daar kom je tijdens je stage en opleiding achter. Ik loop 2 dagen per week stage en heb 3 dagen les. Wat ik op school leer sluit precies aan op wat ik in de praktijk uitvoer. Ik houd ervan om mensen te verzorgen en maak altijd een praatje met iedereen. De mensen willen ook altijd dat ik er blijf werken. Dat geeft mij echt het gevoel dat ik de juiste opleiding doe. Het past echt bij mij.”

Oriënteer je van tevoren goed. Ken je iemand die in de ouderenzorg of op de kinderopvang werkt? Vraag hen hoe een werkdag eruit ziet.

De tip van Kirsi