Schoolambassadeur ROC Mondriaan Business School 2022

Schoolambassadeur ROC Mondriaan Business School 2022

“Ik heb een eigen bedrijf in fietsen, in het verkopen, verhuren, customizen en repareren van fietsen. En daarom wilde ik iets gaan doen in de richting van economie. Ik dacht meteen aan deze opleiding, want dan kan ik de lesstof meteen toepassen op mijn eigen bedrijf. De opdrachten worden wel wat makkelijker, omdat ik dit eerder gedaan hebt. Bijvoorbeeld het maken van advertenties. Dit deed ik al voor mijn bedrijf. Toch denk ik dat ik nog veel nieuwe dingen ga leren, anders zou ik hier niet zitten.” - Joshua (17) is schoolambassadeur van ROC Mondriaan Business School 2022

Interessante opleiding

“Als ik geen eigen bedrijf zou hebben, zou ik het alsnog een interessante opleiding vinden. Ik vind het leuk om achter de computer te zitten en posters, websites en advertenties te maken, mensen bellen en vacatures opstellen. Je hoeft niet perse creatief te zijn om posters te maken, dat leer je tijdens de opleiding. Na het mbo wil ik een hbo-opleiding volgen. Het doel is om internationaal te gaan met mijn bedrijf. We zitten nu ook in België, dus daarmee zijn we goed op weg. Een eigen bedrijf runnen terwijl je een voltijd opleiding doet is zeker te combineren. Mijn slb’er stimuleert het juist. Zo geeft zij ook adviezen en ze denkt mee over hoe ik balans vind tussen school en mijn eigen bedrijf.”

Aanspreekpunt voor studenten en docenten

“Ik wil meer doen voor de school omdat ik het een fijne school vind, dus ik heb mezelf opgegeven als schoolambassadeur. Mijn slb’er had mij toevallig ook in gedachte voor deze rol. Ik ben ook klassenvertegenwoordiger, dus studenten van mijn klas komen naar mij toe als er klachten zijn over bijvoorbeeld de lessen. Ik vind het leuk om het dan op te lossen samen met de slb’er of de directeur. Op mijn vorige school waren dingen slecht geregeld en bij ROC Mondriaan dacht ik: ‘nieuwe school, nieuwe kansen’. Ik wil graag schoolambassadeur van heel ROC Mondriaan worden en daar ga ik voor.”

Geen ramp als je het nog niet weet

“Op de mavo had ik echt geen idee van wat ik wilde. Ik ben zo vaak van gedachten veranderd: dan wilde ik de havo doen en dan de veva-opleiding en toen toch maar niet. Mijn opa en vader waren kok, dus ik ging een koksopleiding doen. Dit vond ik niet leuk en dus ben ik ermee gestopt. Koken vind ik leuk, maar om continu in die hitte te staan, dat is niks voor mij. Ga dus niet een opleiding volgen alleen omdat je ouders of grootouders het doen, maar omdat jij het leuk vindt. En als je dat nog niet weet is het geen ramp. Als je bijvoorbeeld een mbo-opleiding hebt afgerond en je wilt daarna iets heel anders gaan doen, dan kan dat ook gewoon. Veel studenten hebben het gevoel dat ze nu al moeten kiezen wat ze later willen gaan doen, maar dit is niet het geval.”

Ga met een actieve houding en open mindset naar Open Dagen, dan kom je erachter of de opleiding bij je past.

De tip van Joshua