Schoolambassadeur School voor Entreeopleidingen 2022

Schoolambassadeur School voor Entreeopleidingen 2022

“Toen ik klein was en in Afrika woonde was het mijn droom om mensen te helpen. Ik keek toen altijd naar Amerikaanse programma’s en films over ziekenhuizen. Ik zag de outfits en de werkzaamheden van de verpleegkundigen en dacht: dit wil ik ook! In Afrika zijn er niet veel kansen op het gebied van studeren. Mijn man woonde al in Nederland toen ik hem leerde kennen in Afrika. We trouwden en ik kwam met hem mee naar Nederland.” – Fatmata (29) is schoolambassadeur van de School voor Entreeopleidingen 2022.
Succesvol verpleegkundige

“Als persoon ben ik serieus en ambitieus. En ik weet heel goed wat ik wil. In de toekomst wil ik een succesvolle verpleegkundige zijn en mensen helpen. Ik doe nu niveau 1. Hierna wil ik niveau 2 en 3 doen en daarna de opleiding Verpleegkundige. De Nederlandse taal is moeilijk, maar je leert het snel door Nederlandse films, programma’s en het nieuws te kijken. Thuis, met mijn man en twee kinderen, spreken we ook altijd Nederlands. Op die manier leer je de taal sneller spreken. Je leert elke dag en overal, waar je ook bent.”

School voor Entree

“In mijn klas zitten alleen maar buitenlandse studenten, die de Nederlandse taal leren, net als ik. We praten ook wel in het Engels tegen elkaar, maar in de klas spreken we Nederlands. Het is een leuke klas en de docenten zijn aardig, maar strikt. De docenten zijn heel behulpzaam en nemen de tijd om ons dingen uit te leggen. Ik ben niet zo heel goed in rekenen en dan doe ik extra mijn best om het te snappen. Dit ziet de docent ook en zij helpt mij er dan ook bij. Het is een goede school en het doet veel goeds voor studenten.”

Volg je dromen en geef nooit op

“Ik wil doen wat mij gelukkig maakt. Als je je dromen wilt volgen, maakt niet uit wat, probeer het en vecht ervoor. Geef nooit op en leer van je fouten. Als iets niet goed gaat, denk dan niet dat dit het einde is: je leert er altijd van en kijk nooit neer op jezelf. Volg de juiste stappen en het zal leiden tot jouw succes. Ik geloof hier heilig in en mijn man en familie steunen mij. Als ik te hard ben voor mezelf, dan is mijn man er voor me en zegt: take it easy, honey. Mijn man en kinderen zijn trots op mij en daar doe ik het voor!”

Door Nederlandse films, programma’s en het nieuws te kijken, leer je de taal sneller spreken.

De tip van Fatmata