Schoolambassadeur School voor Gezondheidszorg Den Haag 2022

Schoolambassadeur School voor Gezondheidszorg Den Haag 2022

“Deze opleiding past bij mij omdat ik sociaal ben. Ik praat veel, omgang met mensen vind ik leuk en ik schiet niet snel in de stress. Waar andere mensen snel gestrest raken, blijf ik best nuchter. En ik kan mij goed inleven in mensen. Ik houd ervan om lekker actief bezig te zijn in plaats van de hele tijd achter een laptop te zitten. Soms vind ik deze opleiding te breed, want we krijgen bijvoorbeeld het vak Ouderenzorg, Gehandicaptenzorg en Geestelijke gezondheidszorg. Ik zou wel graag meer ziekenhuiservaring willen opdoen. Maar ja, deze mensen heb je natuurlijk ook in het ziekenhuis. De vakken heb je dus wel nodig.”– Thijmen (17) Schoolambassadeur School voor Gezondheidszorg Den Haag 2022.

Defensie

“Na de middelbare school wilde ik het leger in. Maar ik kwam erachter dat ik niet graag op uitzending wil en dat ik de zorg toch leuker vind. Later kan ik altijd nog als verpleegkundige in het leger werken, dat lijkt me ook tof. Twee jaar lang ben ik ziek geweest en ik kwam toen vaker in het ziekenhuis. Ik zag verpleegkundigen hun werk doen en dat vond ik interessant. Het bleek te gaan om een lactose-intolerantie, waar de artsen maar niet achter konden komen. Ik kwam terecht bij een diëtiste en zij kwam hier dus na twee maanden achter. Het gaat gelukkig goed met me en ik ben er op deze manier achter gekomen dat ik deze opleiding wilde doen.”

Stage

Ik heb stage gelopen in de ouderenzorg, bij dementerende mensen. Deze mensen kunnen nog best wel wat dingen doen, maar er wordt vaak gedacht van niet. Je leert met mensen omgaan en het beste uit hen te halen. Als stagiair mocht ik ook alles doen en ik werd goed begeleid. Ik mocht mensen uit bed halen met een tillift, wassen, aankleden, hun tanden poetsen etc. Deze opleiding bestaat meer uit stage lopen en praktijklessen, dan in de schoolbanken zitten en theorielessen volgen. Ook krijgen we skills lessen op school, zoals injecties geven, wonden verzorgen, sondevoeding aansluiten en bloedprikken. Maar in de praktijk, op je stage, is het toch anders. Je voert het dan echt uit. Het is heel rauw, want je werkt echt met mensen. Door je stage word je uitgedaagd om uit je comfortzone te treden.

Kinderverpleegkundige

Ik wil graag kinderverpleegkundige op de afdeling Oncologie worden. Nadat ik een programma op tv zag, BN’ers in het ziekenhuis, wist ik het. Er liep iemand rond op de afdeling Oncologie en diegene gaf de patiënten en hun familie een goed gevoel. Het is nooit leuk om in een ziekenhuis te liggen, dus ik wil deze mensen een goede tijd geven en hen te laten lachen. Ik ben best een clown, dus dat moet goed komen. Dus ik denk dat dit, binnen het ziekenhuis, het beste bij me past.

Je leert met mensen omgaan en het beste uit hen te halen.

De tip van Thijmen