Schoolambassadeur School voor Beauty, Hair & Fashion 2022

Schoolambassadeur School voor Beauty, Hair & Fashion 2022

“Aan het einde van elk schooljaar is er een modeshow en het eerste jaar hebben we meteen een eigen collectie uitgebracht. Dat was een hele uitdaging en we hebben nachtenlang doorgewerkt. We hebben vier jurken gemaakt en twee jongenspakken, bestaande uit een overhemd, pantalon en gilet. Onze familieleden waren de modellen die onze collectie showden. Wij hebben zelf ook de modeshow gelopen om onze jurken te showen. Het event wordt groots aangepakt en het is onwijs leuk om mee te maken.” – Aisha en Jihad (21) Schoolambassadeurs School voor Beauty, Hair & Fashion 2022

Barbiekleding maken van oude sokken

“Toen we op de middelbare school zaten wisten we nog niet wat voor opleiding we wilden doen. Wel waren we al heel creatief bezig. We hielden van tekenen en waren altijd wel bezig. Van oude sokken maakten we kleding voor onze barbies. De hoofddoek van onze moeder wikkelden we om ons heen en maakten het vast met elastieken. Het leek dan op een jurk. Nu zitten we bijna in ons laatste jaar van deze opleiding en hebben we inmiddels twee keer stage gelopen bij een bedrijf dat de styling doet voor bekende tv-programma's, zoals ‘Dancing on Ice’. We werkten mee aan het maken van de dansoutfits van de kandidaten. Dat was onwijs gaaf.”

Opleidingenmarkt

“Toch dachten we eerst niet aan deze opleiding. Aisha had interesse in de opleiding Doktersassistent, maar kan niet tegen bloed. En Jihad was creatief als het om interieurs ging en veranderde de woonkamer vaak via een 3d programma. Samen met onze moeder bezochten de opleidingenmarkt in Leiden en zagen toen de kraam voor de School voor Beauty, Hair & Fashion. Dat sprak ons aan en onze moeder zei meteen: doen! We dachten dat je iets moest weten over mode en naaien. De docent zei dat dit niet nodig is, want je begint bij de basis. Voor de opleiding is het handig om een naaimachine te kopen, maar op school kun je deze ook gebruiken. Ook is er in school een winkeltje waar je stoffen, naaisetjes, garen etc. kunt kopen. En er is een pop-up atelier voor als je aan je eigen collectie wilt werken.”

Toekomstplannen

“Later willen we graag een eigen atelier met showroom hebben. Hier kunnen we dan ontwerpen maken en deze meteen showen. Wij zijn half Nederlands en half Egyptisch en in Egypte wordt eens per jaar een groot event georganiseerd, vergelijkbaar met het filmfestival in Cannes. Hier komen veel bekende acteurs en actrices. Het is een droom van ons om een van deze actrices in ons ontwerp te zien lopen op dat event. Wij houden van vrouwelijke jurken met veel glitters en steentjes en dat soort jurken dragen ze daar.”

"Kom een paar dagen meelopen op deze opleiding. Dan maak je het echt mee en weet je of deze opleiding bij je past."

De tip van Aisha en Jihad