Schoolambassadeur School voor ICT 2022

Schoolambassadeur School voor ICT 2022

“Je bouwt een soort van vriendschap op met de docenten. Er heerst een informele sfeer, maar iedereen is productief. We delen dezelfde interesses en wij ICT’ers zijn wel echt geeks, daar kunnen we elkaar in vinden. De docenten dagen je uit om out of the box te denken en kijken ook naar wat jij als individu nodig hebt. Zo zijn er studenten die niet wisten hoe ze een Word-document moesten maken en aan het einde van het schooljaar konden ze ingewikkelde systemen programmeren en implementeren. Dit komt omdat docenten tijd en individuele aandacht besteden aan studenten en dat we met vragen altijd bij hen terecht kunnen. Ook zijn de docenten gepassioneerd over hun vak. Als student durf je dan meer te vragen.” – Damarion (17) is ambassadeur van de School voor ICT.

Toegang tot nieuwste materiaal

“Deze opleiding biedt zeker een goede basis voor een vervolgopleiding. Het is namelijk gericht op certificering van bepaalde vakken. De school zorgt ervoor dat je toegang hebt tot het nieuwste materiaal dat ook gebruikt wordt door experts. Technologie ontwikkelt zich snel en is niet makkelijk bij te houden. De school houdt daar rekening mee en werkt er hard voor dat we geüpdatet blijven. Met een mbo niveau 4-diploma kom je al heel ver in het werkveld. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als systeembeheerder, netwerkbeheerder, cyber security analist enz. Maar je wordt ook goed voorbereid op het hbo, voor als je verder zou willen studeren.”

Versneld traject

“Ik houd echt van deze school, want Mondriaan heeft veel te bieden. Ik doe momenteel een versneld traject van mijn opleiding. Dit omdat het mij best makkelijk afging en ik haalde altijd goede cijfers, minimaal een 8. Ik heb de kennis en ik ben gedreven. Hiermee ben ik naar mijn studiecoördinator gegaan en heb hem gevraagd of we kunnen kijken naar de mogelijkheden voor een versneld traject. Dit is niet zomaar mogelijk, maar als je kunt aantonen dat je goede cijfers hebt en kunt examineren, dan denkt de school graag mee. Ik kwam terecht bij MOA (Maatwerktraject Onderwijs en Arbeid) voor dit traject. Op dat moment waren zij op zoek naar een software developer voor een project en die rol vervul ik nu naast mijn studie. Het is dus een win-win-situatie.”

Vervolgstudie

“Ik wist niet exact wat voor opleiding ik wilde doen, maar wel dat ik de ICT kant op wilde. Dit is natuurlijk erg breed. Omdat het vak Cyber Security gegeven werd, raakte ik enthousiast over deze opleiding. Dat vond ik toen heel interessant. Nog steeds wel, maar hoe ouder je wordt, hoe meer je interessant vindt. Ik vind het daarom lastig om een vervolgopleiding te kiezen. Het hbo is beroepsgericht en ik ben erachter gekomen dat ik meer wetenschappelijk gericht ben. Waarschijnlijk ga ik na deze opleiding voor mijn havo/vwo-diploma op het vavo. Ik heb dan meer tijd om na te denken over een vervolgopleiding en die tijd gun ik mezelf. Ook kan ik daarna direct doorstromen naar de universiteit.”

Op de Open Dag laten we zien hoe de opleiding écht is. We laten zien met welke applicaties we werken en wat voor laptop je nodig hebt.

De tip van Damarion