Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Leiden 2022

Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Leiden 2022

“Ik heb voor deze school gekozen omdat het kleinschalig is. Iedereen kent elkaar ook en je krijgt persoonlijke aandacht van docenten. Er zijn hier alleen maar zorgopleidingen en daardoor kom je dezelfde soort studenten tegen. Het is hier heel gezellig en de sfeer is ook erg fijn. Je hebt hier docenten die ook ervaring in de zorg hebben, van ouderenzorg tot aan het ziekenhuis. Het is leerzaam dat je hun ervaringen ook meekrijgt. Ook kun je met alle vragen terecht bij de docenten: geen vraag is te gek om te stellen.”Daphne (19) is ambassadeur van de School voor Zorg en Welzijn Leiden

Dankbaar werk

“Na de middelbare school twijfelde ik tussen het onderwijs en de zorg. Ik ging een dag proefstuderen en toen wist ik het: de zorg past echt bij mij! Ik vind het heel dankbaar werk om voor mensen te zorgen. Het is iets dat ook wel in me zit. Iets te kunnen betekenen voor de medemens en het kwetsbare van mensen zien. Dat vind ik mooi. Als iemand het lastig heeft, ben jij een van de eerste personen aan wie ze het laten zien en dat is niet zomaar iets.”

Open Dag

“Ik vind het heel leuk om op de Open Dagen te staan, omdat ik mensen enthousiast kan maken over deze opleiding en school. Ik weet nog hoe ik erbij liep als bezoeker van de Open Dag: ik wist nog helemaal niets en nu ben ik degene die alles vertelt over de opleiding.
Het is best grappig, want in het begin had ik geen idee over hoe ik injecties moest geven en nu heb ik dat al zo vaak gedaan. Afgelopen schooljaar hebben we campusweek gehad in Spanje en we moesten op elkaar injecteren in plaats van op poppen. Dit was erg spannend, omdat het om echte mensen gaat. En dan zijn het ook nog eens je vriendinnen! Maar als je het eenmaal gedaan hebt, dan wordt het gelukkig wel makkelijker.”

Stages en droombaan

Het is een heel brede opleiding en je maakt kennis met verschillende onderdelen van het vak. Door de stages kom je erachter wat je wel en niet leuk vindt. Ook is het veel interessanter om het echt mee te maken. Ik heb stagegelopen in de gehandicaptenzorg en nu vind ik revalidatie interessant. Dus ik hoop dit jaar stage te lopen in de revalidatie. Maar mijn droombaan is toch wel echt een combi-baan in het ziekenhuis op de spoedeisende hulp en de intensive care. Dat is heel pittig en ik ben best een gevoelig persoon. Aan de andere kant ben ik iemand die van uitdaging houdt, dus dat kan ik wel aan. Door de stages bouw ik ervaring op en dat gaat ook zeker helpen.

Ga proefstuderen als je twijfelt! Dat heeft mij geholpen om de juiste keuze te maken.

De tip van Daphne