Schoolambassadeur School voor Bouw en Infra 2022

Schoolambassadeur School voor Bouw en Infra 2022

“Op Bonaire heb ik de opleiding Bouwkunde op niveau 3 gedaan en ik wilde graag verder leren. Doorstromen naar niveau 4 is daar niet mogelijk, het eiland is niet groot genoeg om zoveel opleidingen te kunnen bieden. Gelukkig had ik stage gelopen in Nederland en daardoor heb ik ook al op de Tinwerf kunnen kijken voor meer informatie over het studeren daar.” Roberto (18) is ambassadeur van de School voor Bouw en Infra.

Goede contacten

“Er bestaan goede contacten tussen mijn school op Bonaire en Mondriaan. Dankzij die contacten kon ik in Nederland een stageplek vinden en me ook inschrijven voor een opleiding op de Tinwerf. Mondriaan heeft veel meer te bieden dus ik ben heel blij met die samenwerking. Een aantal vrienden van mij uit Bonaire heeft die stap ook gezet dus toen ik hier kwam kende ik gelukkig ook al wat mensen. Het leven in Den Haag is wel een beetje druk vergeleken met daar. Hoe het openbaar vervoer hier werkt snap ik nog steeds niet helemaal. Toch is het wel leuk hier, alles is lekker dichtbij en het is niet zo druk als in Amsterdam.”

Het goede voorbeeld geven

“Ik vind het heel leuk dat ik een jaar ambassadeur van mijn school mag zijn. Ik haal goede cijfers en help graag andere studenten met hun werk. Ik vind het ook leuk om te laten zien dat wij Antillianen het goede voorbeeld geven. Een mooi project waar ik aan mee heb gewerkt is Eigen Hendrik, het tiny house dat op de Tinwerf gemaakt is. Als ik met deze opleiding klaar ben, wil ik naar de Haagse Hogeschool en daarna naar de universiteit, ik wil zoveel mogelijk verder studeren. Met al die kennis ga ik dan terug naar Bonaire om te helpen met de bouw en de bouw daar ook veiliger te maken. Er wordt daar nu veel gebouwd, er komen bijvoorbeeld veel nieuwe hotels. En er komen ook steeds meer Nederlanders wonen nu het een bijzondere gemeente is geworden.”

De bouw is een heel grote markt, met veel mogelijkheden. De bouw is ideaal als je graag met je handen werkt en als je wil kan je altijd verder in je vak groeien.

De tip van Roberto