Schoolambassadeur School voor Orde en Veiligheid 2022

Schoolambassadeur School voor Orde en Veiligheid 2022

“Ik wil graag nieuwe dingen leren, dus ambassadeur van mijn school zijn, is een mooie uitdaging voor mij. Vorig jaar heb ik meegeholpen met de Open Dag en heb ik de jongens en meisjes die daar naartoe kwamen heel eerlijk verteld over wat ze bij ons kunnen verwachten.” Naomi (17) is ambassadeur van de School voor Orde en Veiligheid.

Veel theorie

“Je moet hier namelijk goed zelfstandig kunnen werken en onze opleiding moet ook zeker niet onderschat worden. Er komt veel theorie bij kijken over wet- en regelgeving en dat betekent veel studeren. En dan is er natuurlijk ook nog de praktijk. Ik heb eerst een stage gelopen van vier weken bij de rechtbank. Bij belangrijke zittingen worden de mensen begeleid door de rechtbankpolitie en wij stonden dan paraat in geval van calamiteiten.”

Ik geef geen derde kans

“Mijn tweede stage was bij een wijkteam in Den Haag en dat vond ik heel erg leuk. Ik ging op de fiets met de handhavers mee, en we letten er op dat alles goed gaat in de wijk. Sommige mannen zijn wel heel erg flirterig, maar daar kan ik alleen maar om lachen. Het wijkteam is echt mijn plek. Daar kan ik op een vriendelijke manier dingen oplossen en als dat niet lukt, dan kan ik heel snel omschakelen hoor. Ik geef mensen een eerste kans, misschien ook wel een tweede maar geen derde. Ik heb geleerd dat je heel rustig moet blijven. Je moet mensen behandelen zoals je zelf behandeld wil worden. Laat het niet escaleren, wees niet streng als dat niet nodig is en doe niet alsof je hoger bent dan de ander.”

Toekomstplannen

“Tot het derde jaar van de middelbare school wilde ik heel graag marinier worden, maar daar ben ik voor afgekeurd vanwege mijn lengte. Toen dacht ik aan de recherche en daarom heb ik voor deze school gekozen. Mijn meeste klasgenoten zijn ook geïnteresseerd in politiewerk. Na deze opleiding wil ik eerst twee jaar gaan werken in het wijkteam en daarna wil ik door naar de politie, zo kom ik daar met ervaring binnen.”

Op de Open Dag zijn er veel studenten die meehelpen, praat daar vooral mee!

De tip van Naomi