Schoolambassadeur School voor Beauty, Hair & Fashion 2022

Schoolambassadeur School voor Beauty, Hair & Fashion 2022

“Mijn docent vond dat ik wel een lieve uitstraling had en geschikt zou zijn als ambassadeur. Dat lijkt me erg leuk om te doen, ik vond het ook super om mee te helpen met de Open Dagen. Ik geef dan rondleidingen door de school, vertel wat we allemaal doen en krijg heel veel vragen om te beantwoorden. Ik leer voor schoonheidsspecialiste en zit nu in het tweede jaar.” Kimberly (20) is ambassadeur van de School voor Beauty, Hair & Fashion.

Een prettige sfeer

“Ik heb voor Mondriaan gekozen omdat ik hier een heel prettige sfeer vond hangen. Aardige docenten, een leuk gebouw en de school is vlakbij het station dus ik kan er snel zijn. Ik ben erg tevreden over deze keus. Ik deed eerst een andere opleiding op een ander ROC en ik had het gevoel dat ik daar niet op mijn plek zat. Daarom heb ik een beroepskeuzetest gemaakt waar het advies schoonheidsspecialiste uitkwam. Eigenlijk logisch ook, ik was als kind altijd al bezig met producten voor mijn huid. Dat komt van mijn moeder, die was daar ook vaak mee bezig en dat vond ik wel interessant.”

Van binnenuit reinigen

“Vorig jaar heb ik stage gelopen bij Douglas, de bekende parfumerie. Ik heb daar veel advies gegeven aan bezoekers van de winkel. De stage die ik nu loop, vind ik leuker. Die is in de salon van een vriendin van mijn moeder. Ik leer daar al over behandelingen die we op school later dit jaar pas gaan leren, dus ik heb straks een voorsprong op mijn klasgenoten. Op school hebben we nu ook covo lessen, dat is het keuzedeel coaching bij voeding en beweging in de wellness. Ik wil zelf later de coaching kant op, dus daar wil ik alles over leren. Visagie vind ik minder interessant. Ik zit meer op bindweefselmassage, dieptereiniging. Niet zomaar gaan smeren, maar de huid van binnen goed schoonmaken, en goede voeding hoort daar ook bij.”

Bij deze opleiding is het lang niet alleen praktijk, ook veel theorie. Het is veel meer dan alleen maar schoonheidsbehandelingen geven.

De tip van Kimberly