Schoolambassadeur School voor Bouw en Infra 2022

Schoolambassadeur School voor Bouw en Infra 2022

“Ik vind het leuk om schoolambassadeur te worden: de school vertegenwoordigen, af en toe mooi op de foto staan, haha! Ik ben vaak aan het lachen, want ik ben nou eenmaal een vrolijke jongen. Op school is het altijd wel gezellig en ik heb het prima naar mijn zin.“ Julian (17) is ambassadeur van de School voor Bouw en Infra.

Excellentieprogramma

“Tot nu heb ik nog niet met Open Dagen meegedaan, maar dat ga ik dit jaar wel doen. Ik zit nu in het tweede jaar en kan al veel over mijn school vertellen. Er is op onze school van alles mogelijk. Nu doe ik mee aan een excellentieprogramma, dat heet E-sports. Dat doe ik twee avonden per week. Daarvoor verzamelen we bij het Techniek Innovatie Huis en spelen we met een team een game, vaak bestaande games maar ook nieuwe. Het gaat daarbij om samenwerking en communicatie. Ik win alleen niet vaak, sterker nog: ik word vaak ingemaakt, maar dat komt omdat ik ook veel support doe. Het is dus niet alleen maar een spelletje spelen, er komt meer bij kijken. We krijgen ook workshops over een gezonde leefstijl. Hoe zorg je naast het gamen voor jezelf qua voeding, rust, conditie, heel leerzaam!”

Vroeg beginnen

“Ik volg de opleiding Middenkader functionaris bouw. In het eerste jaar heb ik stage gelopen bij een lokaal bouwbedrijf. Daar hielp ik de uitvoerder en heb ik veel van het werk geleerd. Je begint dan al vroeg en je doet veel controlerend werk, zoals dingen nameten. Samen kijk je dan of alles goed verloopt en of er genoeg materiaal is. Ik denk dat ik later aan de slag ga als BIM tekenaar. Je maakt dan 3D tekeningen online. Dan moet ik nog wel verder studeren en dat ga ik dan ook doen. Als ik mijn diploma heb wil ik hbo bouwkunde gaan doen. Er zijn veel mensen nodig in de bouw en met een hbo diploma kan je ook meer verdienen.”

Architectuur

“Misschien ga ik ooit verder met architectuur op de TU Delft. Dat is iets heel anders, het gaat dan meer om mooie gebouwen maken dan om de techniek. Ik heb een boek met 1000 gebouwen van bekende architecten waar ik vaak in kijk. Vorige week ben ik op excursie met mijn klas geweest en hebben we gekeken bij het Zandkasteel bij Amsterdam, een gebouw met tien torens en een van de jongste monumenten van Nederland. Dit soort dingen vind ik erg leuk om te doen, ik hoop dus op veel excursies dit jaar!”

Kies voor een opleiding waarin je jezelf kan blijven verbeteren, dat is een goede motivatie.

De tip van Julian