Schoolambassadeur School voor Economie Delft 2022

Schoolambassadeur School voor Economie Delft 2022

Dit jaar ben ik begonnen met de opleiding Office & Management Support Specialist op niveau 4. Vorig jaar deed ik nog Financiële administratie op niveau 2 en op mijn school vonden ze dat ik deze stap kon maken. Ik haal goede cijfers en ik heb veel interesse in de economie en de zakenwereld. Mijn vader is makelaar, dus zo ben ik er al vroeg mee in contact gekomen.Adnan (19) is ambassadeur van de School voor Economie Delft.

Elkaar helpen

“Mijn stage was bij een boekhoudingskantoor in Scheveningen en daar heb ik veel geleerd. Hoe ik facturen moet opstellen, hoe ik klanten het beste kan helpen, het was echt een prima stageplek. Er was veel rekenwerk, maar daar ben ik gelukkig wel goed in. De collega’s waren heel aardig en ik was daar samen met een andere jongen van mijn school. Als hij iets niet wist dan hielp ik hem en als ik ergens niet uitkwam dan hielp hij mij.”

Liever wat verder reizen

“Ik kom uit Vlaardingen maar ik heb voor Mondriaan gekozen omdat ik veel goede verhalen hoorde van vrienden die hier al op school zaten. Het is voor mij geen probleem om wat verder te reizen als ik daar een goede school voor terug krijg. Op de Open Dag viel me al snel op dat alles er heel goed geregeld was.”

Een perfecte keus

“Ik hoor soms dat het mbo niet goed is, maar ik ben het daar zeker niet mee eens. Ik vind dat je na het vmbo beter mbo kunt gaan doen dan havo. Je gaat dan stage lopen, dat doe je op de havo niet, en in de praktijk leer je het meest. Je weet zo zelf ook beter hoe het werk er in de praktijk uitziet en of het goed bij je ambities past. Bovendien ben je zo beter voorbereid op het hbo als je daar verder wil studeren. Ik ga dat zelf zeker doen, dus voor mij is het mbo een perfecte keus geweest.”

Kies een goede stageplek uit, want tijdens je stage kan je heel veel leren.

De tip van Adnan