Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Leiden 2022

Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Leiden 2022

“Ik vind het leuk dat ik gevraagd ben om schoolambassadeur te worden. Ik zit ook bij de Zorgtoppers en ik heb bij alle Open Dagen meegeholpen. Daar probeer ik mensen te motiveren om voor Verpleegkunde te kiezen. Tijdens mijn stages heb ik gemerkt dat er veel personeelstekorten zijn en dat er ook weinig mannen voor de zorg kiezen. Hopelijk kan ik door enthousiast mee te doen met voorlichtingen ervoor zorgen dat meer jongens voor dit werk gaan.” Tobias (19) is schoolambassadeur van de School voor Zorg en Welzijn Leiden.

Waardering voor het werk

“Toen ik zelf bij een voorlichting ging kijken waren er ook studenten en dat heb ik toen als heel positief ervaren. De keus voor de zorg heb ik al vroeg gemaakt. Mijn ouders werken ook allebei in de zorg. Vroeger ging ik met kerst wel eens met mijn moeder mee als er een viering was en dat vond ik superinteressant om te zien. Zij werkt in de gehandicaptenzorg met mensen met een verstandelijke beperking. Het is wel heftig om te zien, vaak hebben ze ook epilepsie maar dat heeft me allemaal niet afgeschrikt. Je krijgt heel veel waardering voor dit werk terug. Het werk kan wel zwaar zijn, soms moet je met weinig mensen veel patiënten verzorgen. Toch wil je graag de tijd nemen om iedereen genoeg aandacht te geven en die is er soms niet. Ik hoop dat met meer personeel het probleem kleiner wordt. Dat is voor mij ook een reden om hiervoor te kiezen. Het zorgzame heb ik altijd al gehad en ik wil graag werk doen waarbij ik veel contact met patiënten heb.”

Een goed begin

“Dit jaar ga ik in het Alrijne ziekenhuis stage lopen bij de orthopedie afdeling. Het lijkt me een goede afdeling om te beginnen. In de toekomst wil ik graag op de acute zorg terechtkomen. Ik wil hierna eerst hbo verpleegkunde gaan doen en me dan specialiseren in de SEH, de spoedeisende hulp. Ik vind het prima om onder druk te werken. Het is heel iets anders dan orthopedie, maar dat is toch een bewuste keus; ik wil zo breed mogelijk opgeleid zijn.”

Als stagiair mag je niet als een werknemer worden ingezet. Wees assertief en geef je grenzen aan.

De tip van Tobias