Schoolambassadeur ROC Mondriaan Business School 2022

Schoolambassadeur ROC Mondriaan Business School 2022

“Ik doe veel voor ons ROC en dat doe ik met groot plezier. Ik hou van contacten leggen met mensen; toen ik hoorde dat de school een ambassadeur zocht, heb ik me meteen aangemeld. Na een paar dagen met spanning afwachten, kwam het goede nieuws binnen. Ik mocht het gaan doen en dat maakte me enorm blij.” Angelos (20) is ambassadeur van de ROC Mondriaan Business School.

Gelukkig met nieuwe opleiding

“Vorig jaar deed ik nog Marketing en Communicatie, maar ik zit nu op een plek waar ik mijn vaardigheden beter kan laten zien. Daar ben ik achter gekomen via gesprekken met de zorgcoördinator, studieloopbaanadviseurs en ik heb ook een beroepskeuzetest gemaakt. Ik was daarom heel gelukkig met de nieuwe bol-opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist, die past goed bij mij! We hebben een leuke klas, ik ben een van de jongste en we helpen elkaar veel.”

Druk met Centrale Studentenraad

“Tot nu toe heb ik met Open Dagen meegeholpen en ik kom ook vaak op scholen om daar met studenten te praten en te weten te komen hoe het op die school gaat. Ik praat graag met ze over onderwijs, kansengelijkheid en veiligheid, dat zijn dingen die ik belangrijk vind. Als daar ergens een verbetering mogelijk is dan wil ik dat graag weten zodat ik het bij de juiste persoon kan aankaarten. Ik zit ook in de Centrale Studentenraad (CSR) en daar horen we graag wat er (nog) beter kan op school. Als lid van de CSR moet je er natuurlijk voor alle scholen zijn, niet alleen voor je eigen school. Wij voelen de verantwoordelijkheid voor al onze studenten.”

Politieke plannen?

“Vanwege dat verantwoordelijkheidsgevoel heb ik eraan gedacht om me aan te sluiten bij een jongerenafdeling van een politieke partij. Tot nu heb ik dat niet gedaan omdat ik veel tijd besteed heb aan de CSR, maar volgend jaar ga ik het misschien toch doen. Politiek is voor mij altijd al interessant geweest. Ik weet nog niet of ik later ook echt de politiek inga. Het zou kunnen, maar je weet nooit hoe het loopt in het leven. In Griekenland, waar ik vandaan kom, zeggen we: “Als je wil dat God gaat lachen, laat dan je plannen zien.”

Een beroepskeuzetest maken is altijd een goed idee, zelfs als je al zeker denkt te weten wat je gaat doen.

De tip van Angelos