Schoolambassadeur School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen 2022

Schoolambassadeur School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen 2022

“Vorig jaar ben ik geslaagd voor Leisure & Hospitality op niveau 3 en omdat ik het zo leuk vond doe ik nu een jaartje extra, op niveau 4. Voor ik hier op school kwam heb ik gestudeerd voor pedagogisch medewerker. Dat vond ik heel leuk, ik ga ook graag met kinderen om, maar toen ik stage ging lopen miste ik de afwisseling in het werk. Dat is op deze school wel anders!” Ruendalyn (23) is ambassadeur van de School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen.

Beroepskeuzetest

“Mijn moeder stelde me ooit de vraag of toerisme niet iets voor mij zou zijn. Zij organiseert veel babyshowers en bruiloften en daar help ik haar vaak mee. Ik heb toen een beroepskeuzetest gedaan en ben naar de Open Dag gegaan. Dat kan ik iedereen aanraden, want er ging een deur voor mij open. Dit is echt iets voor mij.”

Andere studenten helpen

“Omdat ik dus al een andere opleiding heb gedaan ben ik iets ouder dan mijn meeste klasgenoten. Daarom ben ik OMG-er geworden (Oudere Mentoren Groep) dat zijn studenten waar de eerstejaars bij terecht kunnen die hun weg nog een beetje moeten vinden op school. Ook kunnen we ze natuurlijk helpen met vragen waar ze mee zitten. Ik heb ook meegewerkt met het introductieprogramma en met de Open Dagen. Misschien ben ik daarom tot ambassadeur gekozen.”

Keus genoeg!

“Ik heb op een vakantiepark stage gelopen als animatiemedewerker en dat beviel me heel erg goed. Mijn ervaring met het werken met kinderen was natuurlijk heel nuttig. Dit jaar heb ik geen stage, alleen theorie. Management, marketing, financiën zijn nu de belangrijkste vakken. Vroeger dacht ik dat dat niets voor mij was, maar nu ik ermee bezig ben vind ik het toch wel heel interessant. Je leert weer allemaal nieuwe dingen. Wat ik volgend jaar ga doen weet ik nog niet, misschien werken op een cruiseschip, misschien hbo, misschien naar Zakynthos want daar is me al een baan aangeboden. Diverse mooie opties, dus dat wordt nog moeilijk kiezen straks!”

Je moet werk zoeken dat je leuk vindt, doe het niet voor geld - geld krijg je overal - maar voor het plezier in je werk.

De tip van Ruendalyn