Schoolambassadeur School voor Pedagogische en Sociale beroepen 2022

Schoolambassadeur School voor Pedagogische en Sociale beroepen 2022

“Dit jaar volg ik voor de tweede keer het eerste jaar van mijn opleiding Sociaal Werk. Ik werk al drie jaar in een buurthuis en heb het daar heel erg naar mijn zin. Vorig jaar was ik daar ook erg druk mee en was mijn motivatie om naar school te komen even wat minder. Dat is nu opgelost, ik heb daar op school gesprekken over gehad en ik vond het zelf ook tijd om weer serieus met school aan de slag te gaan. Het was de docenten wel opgevallen dat ik veel buiten school deed. “Jij straalt sociaal werk uit” kreeg ik te horen. Ze zagen potentie in mij en ik ben heel blij dat ik een tweede kans gekregen heb.” Ouiam (19) is ambassadeur van de School voor Pedagogische en Sociale beroepen.

Voorzitter van de jeugdraad

“Ik ben vrijwilliger bij welzijnsorganisatie WIJKZ in Moerwijk, daar ben ik voorzitter van de jeugdraad. Met de jeugdraad komen we regelmatig bij elkaar om te bespreken waar jongeren in onze wijk behoefte aan hebben. Zelf geef ik bijvoorbeeld kickboksles aan kinderen. Dat gaat er niet heftig aan toe hoor, er heeft nooit iemand een bloedneus gekregen. Het gaat er vooral om dat ze wat weerbaarder worden en in beweging komen. In de coronatijd werd er veel minder gesport en we vonden als jeugdraad echt dat we daar wat aan moesten doen.”

Activiteiten voor kinderen en jongeren

“In het buurthuis is er ook vrije inloop voor kinderen en jongeren. Ik ben daar dan bij als begeleider. Als ze zich vervelen dan zijn er genoeg activiteiten die we voor ze organiseren, er is altijd een leuke sfeer. Er komt natuurlijk wel meer werk bij kijken, als ik bijvoorbeeld bij de gemeente een subsidie aanvraag voor een activiteit, dan moet ik heel nauwkeurig uitleggen wat ik ga doen en hoe en waarom. Iedere offerte en ieder bonnetje moet netjes worden ingediend en alles moet kloppen.”

Een brede opleiding

“Wat ik super vind van deze opleiding is dat het heel breed is, je kan er zo veel kanten mee op. Ik weet in ieder geval al zeker dat ik later als jeugdwerker aan de slag wil. Ik weet nog niet of ik na deze opleiding verder ga studeren. Dat is pas over drie jaar, dus ik heb nog tijd genoeg om daarover na te denken.”

Kies altijd voor werk dat je leuk vindt, het is belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat.

De tip van Ouiam