Schoolambassadeur School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen 2022

Schoolambassadeur School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen 2022

“Dit is een superopleiding als je veel van reizen houdt, zoals ik. We zijn al met de klas naar Kreta geweest en dit jaar gaan we naar Sicilië. Dat was zó leuk, wel heel erg warm want soms moesten we onze schooloutfits aan. We hebben daar allemaal excursies gedaan en een heel leuke tijd gehad met de leraren en de directeur. Vooraf wisten we niet zo goed wat we ervan moesten vinden dat de directeur meeging. Maar dat gevoel was bij iedereen snel weg, want hij is een superleuke man!” Julia (19) is schoolambassadeur van de School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen.

Steviger in mijn schoenen

“Mijn opleiding heet Leidinggevende Travel en Hospitality en is op niveau 4. Ik heb al twee stages achter de rug, ook op Schiphol toen het daar zo ontzettend druk was. Toen heb ik ook heel boze mensen moeten helpen. In het begin vond ik het lastig, maar later ging het al een stuk beter. Ik sta nu steviger in mijn schoenen en weet hoe ik, door rustig uit te blijven leggen, de mensen tot bedaren kan brengen.”

Opeens in de grote-mensen-wereld

“Wat ik echt wil zeggen over deze opleiding is dat je jezelf heel goed leert kennen. Zeker op mijn stageplek. Ik werd supergoed ontvangen en heb ondanks de problemen die er op de luchthaven waren een heel leuke stage gehad. Ik kwam daar als jong meisje van 17 opeens in de grote-mensen-wereld en dat was even wennen. Maar ik heb hier heel veel geleerd, ik geniet van deze opleiding en ik heb mezelf enorm ontwikkeld. Daar kan ik wel een paar voorbeelden van geven: ik weet hoe ik op een klantvriendelijke manier met mensen kan omgaan, mijn Engels is enorm verbeterd en ik heb veel mensenkennis opgedaan. Ik weet nu dat ik in de toekomst altijd met mensen wil blijven werken.

Als ambassadeur wordt dat hopelijk alleen nog maar meer. Het was vroeger helemaal niet mijn ding: voor de camera’s staan, presenteren, dat vond ik zelfs eng. Toch ben ik het steeds leuker en makkelijker gaan vinden en dat heb ik aan deze school te danken.”

Als je naar een Open Dag gaat of naar een voorlichting, praat dan met de docenten en ook met de studenten, dan krijg je het beste beeld.

De tip van Julia