Schoolambassadeur School voor Gezondheidszorg Den Haag 2022

Schoolambassadeur School voor Gezondheidszorg Den Haag 2022

“Vroeger wilde ik dierenarts worden, maar ik kwam via een sportvereniging iemand tegen die verpleegkundige is en die vertelde me daar meer over. Dat heeft me nieuwsgierig gemaakt en ik ging daarom naar de Open Dag van Mondriaan aan de Aspasialaan. Dat was echt indrukwekkend, zo’n groot gebouw met die enorme trap! Mijn middelbare school was een klein schooltje in een dorp, dus het verschil was wel groot. Mijn eerste indruk was heel goed en ik was blij met de goede tip die ik gekregen heb.” Felicia (17) is ambassadeur van de School voor Gezondheidszorg Den Haag.

Werken als ambulanceverpleegkundige

“Ik wil uiteindelijk ambulanceverpleegkundige worden. De opleiding die ik nu doe is daar een goede basis voor. Wat me aantrekt is het snel moeten handelen, de adrenaline, mensen in veiligheid brengen. Het is iets anders dan werken op de SEH, de Spoed Eisende Hulp. Daar worden mensen behandeld en in de ambulance gaat het om het stabiel houden van de patiënt en deze zo snel mogelijk naar de SEH brengen. Het is heel belangrijk dat je dan koel blijft en dat je kunt improviseren want er kan altijd iets gebeuren dat je niet verwacht.”

Jezelf leren kennen

“Ik zit nu in het tweede jaar en vorig jaar heb ik stage gelopen in een verzorgingshuis. Ik vond het niet saai, misschien denk je dat omdat ik later bij de ambulancedienst wil, ik vond het juist een goede basis. Je leert jezelf er goed kennen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om geduld te hebben in de ouderenzorg, mensen met dementie kunnen reageren op een manier die je niet verwacht of voor de vijfde keer dezelfde vraag stellen. Zo kom je er snel achter of je een mensen-mens bent en deze opleiding bij je past. Een stageplek krijg je aangeboden, die hoef je niet zelf te zoeken, maar als je zelf contacten hebt met een geschikt leerbedrijf dan mag dat zeker ook. In het vierde jaar loop je stage in een ziekenhuis, je wordt dus echt niet meteen in het diepe gegooid en je wordt op een verstandige manier ingezet.”

Deze opleiding vraagt dat je goed met mensen kunt werken en stressbestendig bent.

De tip van Felicia