Schoolambassadeur School voor Lifestyle Sport en Bewegen 2021

Schoolambassadeur School voor Lifestyle Sport en Bewegen 2021

“Er zijn twee dingen die ik al lang leuk en interessant vind: Het werken met kinderen en het menselijk lichaam. Op de middelbare school was biologie een van mijn favoriete vakken. Daarom heb ik gekozen voor de school voor Lifestyle, Sport en Bewegen waar ik een niveau 4 opleiding doe waar ik deze interesses kan combineren.” Kayra (19) volgt op haar opleiding de studierichting Bewegingsagogie.

Even uit die rolstoel!

“Ik zit nu in het derde jaar en loop stage in een zwembad in Delft. Daar werk ik met kinderen met een beperking. Het is heel divers, er zitten kinderen bij waar je gewoon mee kunt praten en ook kinderen waarmee dat niet kan. Sommige leer je zwemslagen maken en bij anderen gaat het gewoon om de ontspanning. Even uit die rolstoel! Verder is les leren geven een belangrijk deel van deze opleiding. Ik was daar in het begin echt zenuwachtig over, maar gelukkig slepen je klasgenoten, op wie je oefent, je er wel doorheen. Met een goede lesvoorbereiding valt het allemaal best mee. Nu vind ik het juist leuk om te doen.”

Geen twijfel

“Hierna wil ik graag verder met een studie Fysiotherapie, dat sluit prima aan op Bewegingsagogie. Voor mij was het al snel duidelijk wat ik wilde gaan doen, ik heb niet getwijfeld over bijvoorbeeld een zorgopleiding. Ik voetbal namelijk ook en speel als linkerverdediger in het vrouwenelftal van ADO Den Haag. Dat is betaald voetbal, maar je moet er wel iets naast doen, we krijgen helaas nog geen contracten zoals de mannen bij de topclubs. Topsport kan je niet je hele leven blijven doen, maar fysiotherapie natuurlijk wel. Daarom besteed ik veel aandacht aan mijn studie en zet ik mijn wedstrijdmentaliteit hier net zo goed in!”

Veel uit mezelf halen

“Ik wil namelijk altijd meedoen en doe mijn best voor goede cijfers, ik wil zoveel mogelijk uit mezelf halen. Toen ik werd gevraagd om ambassadeur te worden, heb ik wel even met mijn ouders overlegd, vanwege mijn drukke schema. Maar mijn mentor vertelde me meteen dat hij ervoor ging zorgen dat het allemaal goed te combineren zou zijn.”

Ik vond lesgeven in het begin wel eng, maar daar moet je je niet door laten tegenhouden. Hoe vaker je het doet, hoe gewoner het wordt.

De tip van Kayra