Schoolambassadeur School voor Gezondheidszorg Den Haag 2021

Schoolambassadeur School voor Gezondheidszorg Den Haag 2021

"Ik ben echt een iemand die graag bezig is in de praktijk. Daarom ben ik na mijn tweede jaar overgestapt van een bol naar een bbl opleiding. Nu leer en werk ik tegelijkertijd bij het Johannahuis, een verzorgingshuis voor ouderen." - Nema (19) doet de opleiding verpleegkundige niveau 4 bij de School voor Gezondheidszorg Den Haag.

Van jongs af aan al bezig met verzorgen
"Op de middelbare school wilde ik eigenlijk politievrouw of militair worden. Ik heb twee jongere broertjes waarvan eentje een hele zeldzame vorm van autisme heeft. Thuis zorgde ik eigenlijk altijd voor hem. Ik hielp hem met aankleden, eten, douchen, noem het maar op. Voor mij was dit de normaalste zaak van de wereld. Op een gegeven moment zeiden mijn ouders: is een opleiding in de zorg niks voor jou? Ik heb me aangemeld voor een Open Dag bij ROC Mondriaan en dacht al vrij snel: dit is het voor mij!"

Met hard werken en de juiste inzet kom je er wel "Het leukste vind ik de praktijk onderdelen, toch heb ik eerst twee jaar de bol-variant van deze opleiding gevolgd. In de schoolbanken zitten is eigenlijk niks voor mij, maar omdat ik van het vmbo-kader kwam en nu een niveau 4 opleiding volg werd dit mij geadviseerd. Zo kon ik kijken of de opleiding me echt aansprak en of ik het aankon. Mijn leraren op de middelbare school hebben wel eens gezegd dat niveau 4 te hoog gegrepen was, maar als je je 100% inzet en goed je best doet dan komt het altijd goed. De docenten op school en mijn leerwerkbedrijf helpen en ondersteunen me ook. Ik kan altijd terecht met vragen en krijg alle ruimte om te leren."

Kijk goed naar wat bij je past "Wat ik hierna wil doen weet ik nog niet precies. Ik wilde militair verpleegster bij de landmacht worden, maar vind de ouderenzorg ook heel erg leuk. Gelukkig kan je met deze opleiding nog alle kanten op. Het is wel hard werken, de werkdruk is hoog en je hebt veel verantwoordelijkheid, dat is heel leerzaam maar moet wel bij je passen. Mijn advies voor nieuwe studenten: blijf gewoon jezelf! Laat zien dat je het kan, maar verander niet voor anderen. Kijk altijd naar wat goed bij jou past."

Praat over wat je later zou willen doen en kijk of je er zo achter kan komen wat ├ęcht bij je past.

De tip van Nema