Logistiek Supervisor

Logistiek Supervisor

“Bij Mondriaan heb ik eerst de opleiding VEVA (Veiligheid en Vakmanschap) gedaan want ik wilde graag werken bij Defensie. Daar kwam ik helaas niet door de keuring dus toen moest ik aan een andere opleiding gaan denken. Na een bezoek aan de Mondriaan Markt op het Leeghwaterplein heb ik gekozen voor een opleiding in de logistiek en voor een bbl-traject. Ik wou namelijk graag aan de slag en niet meer vijf dagen in de week naar school.” Johnny (20) heeft de opleiding Logistiek Supervisor afgerond.

Interne bedrijfsopleiding
“Ik werkte eerst bij een ander bedrijf waar ik het niet zo naar mijn zin had. Met de bbl-opleiding Logistiek Teamleider (niveau 3) was ik toen al bezig en een klasgenoot van me gaf me de tip om eens te gaan solliciteren bij Bouwmaat, een groothandel voor bouwmaterialen. Dat heb ik gedaan en nu heb ik het prima naar mijn zin. Na het afronden van de opleiding ben ik meteen doorgegaan met Logistiek Supervisor (niveau 4). Zodra ik een examen eerder kon doen, gaf ik me daar meteen voor op en zo heb ik het hele traject een jaar sneller gedaan dan normaal. De officiële diplomauitreiking is later dit jaar, maar daar ga ik niet naar toe. Ik ben vandaag naar school gekomen om mijn diploma op te halen want ik heb het snel nodig. Ik ga namelijk een interne bedrijfsopleiding volgen op mijn werk en daarvoor moet ik dit diploma laten zien.”

Flexibel zijn
“In de logistiek is het altijd druk. In de drukste weken werk ik soms wel 70 uur per week! Als je in deze sector wil werken moet je dus niet bang zijn om soms lange dagen te maken. Met een negen-tot-vijf-mentaliteit kan je dit werk niet doen. Bovendien moet je flexibel zijn. Gelukkig zijn dat eigenschappen die ik altijd wel in me heb gehad. Ik voel me hier dus prima op mijn plaats en ga zeker ook door met interne opleidingen want ik wil graag aan mijn loopbaan blijven werken.”

Lees hieronder de tip van Johnny.

“Onderschat het bbl-traject niet, je hebt een paar jaar je werk én je opleiding en huiswerk en dat is echt niet niks.”

De tip van Johnny