Schoolambassadeur DAPA 2021

Schoolambassadeur DAPA 2021

“Het afgelopen jaar is voor mij niet echt vlot verlopen, ik heb wat gezondheidsproblemen gehad en kon daardoor niet al mijn lessen niet volledig volgen. Maar de dingen die ik wél kon doen, daar heb ik me 200% voor ingezet. Zoals de online Open Dag die we hebben georganiseerd, daar heb ik onder andere aan meegedaan door te zingen. Dankzij het online lesgeven, kon ik veel lessen volgen die ik anders had moeten missen. Voor mij was de corona-situatie dus eigenlijk een geluk bij een ongeluk!” - Silke (25) is de ambassadeur van de Dutch Academy for Performing Arts (DAPA).

Voor en achter de schermen
"Ik was best verbaasd toen ik werd gevraagd om schoolambassadeur te zijn. Mijn klasgenoten reageerden allemaal heel positief. Ik heb al een bachelor gehaald in Project- en Eventmanagement, daarom ben ik iets ouder dan de rest van mijn klas. Dankzij deze opleiding weet ik heel goed wat er achter de schermen gebeurt tijdens een voorstelling. Ik wil graag voor- en achter de schermen werken, daarom heb ik nu voor DAPA gekozen. Het optreden vind ik echt heel leuk om te doen, ik ben nu ook bezig met een eigen voorstelling en ik geef in België les tijdens een zomerkamp. Ik hoop ook zeker dat ik in de toekomst altijd die combinatie kan blijven doen.”

Op tournee
“Ik ga nu het derde jaar in en daar beginnen we meteen met een grote stageopdracht. Na drie weken repeteren gaan we in oktober en november op tournee met een marathonvoorstelling over de Trojaanse oorlogen. Het is locatietheater en de voorstellingen duren wel vijf uur. Bij binnenkomst in de foyer en tijdens de pauzes gebeurt er ook van alles en daar ga ik met mijn klasgenoten voor zorgen. Als we in een stad zijn die wat verder weg ligt, dan blijven we daar ook overnachten, dus we gaan echt op tournee met elkaar!”

Als je ergens tegen aanloopt, bespreek het met de docenten. Zij kunnen je helpen en kijken naar wat wél kan.

De tip van Silke