Schoolambassadeur School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening 2021

Schoolambassadeur School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening 2021

“Het was een leuke verrassing toen ik van mijn mentor hoorde dat ik ambassadeur mocht worden. Ik doe de opleiding Allround hospitality medewerker en zit nu in het tweede jaar. De Open Dagen zijn hier echt een feestje, daar doe ik graag aan mee. Ik vertel over onze school en de opleiding, zelf vind ik het superleuk, dus ik probeer dat ook uit te stralen. Dat is waarschijnlijk dus wel opgevallen! Mijn klas weet nog niet dat ik ambassadeur ben, maar ik ben ook niet iemand die daarmee te koop gaat lopen.” - Domenique (19) is ambassadeur van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening.

Niet de eerste mbo-opleiding
“Ik vind het leuk om mijn ideeën te laten horen, zo ben ik ook lid geweest van de studentenraad. Je kunt Mondriaan gerust een topschool noemen, alles is goed geregeld. Wel heb ik wat adviezen over werken met Teams gegeven, daar konden dingen nog wel verbeterd worden. Dit is ook niet mijn eerste mbo-opleiding. Hiervoor heb ik twee jaar verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) gedaan. Zeker interessant, maar het was het niet voor mij. Ik was eigenlijk ook nog maar zestien toen ik voor die opleiding koos. Dit past veel beter bij mij.”

Een tweede familie
“Toch zijn er wel overeenkomsten tussen de zorg en horeca. Je kan namelijk ook voor mensen zorgen, maar dan wel op een hele andere manier. Mensen zijn ook vaak dankbaar, je geeft ze namelijk een fijne ervaring mee. Gasten vinden mij vaak oprecht en vriendelijk, ik vind het ook echt leuk om het ze naar hun zin te maken. Voor deze opleiding is het dus wel belangrijk dat je klantvriendelijk en sociaal bent. Horeca is voor mij als een tweede familie. Het is hard werken, maar je krijgt er veel waardering voor als je je goed inzet.”

Breed inzetbaar
“Mijn stage heb ik gelopen in Buitenplaats de Plantage, daar worden allerlei feesten en vergaderingen georganiseerd. Het was niet moeilijk om deze stageplek te vinden, want ik had daar al eerder gewerkt. Door corona gingen veel feesten en partijen niet door, dat was natuurlijk erg jammer, maar komend jaar ga ik weer andere stages lopen. Daar kijk ik nu al naar uit! Horeca is dan ook veel breder dan de meeste mensen denken. Als je gastgericht bent en de basis van hospitality leert ben je op heel veel plaatsen prima inzetbaar. Met een horeca-opleiding zit je dus altijd goed!”

Horeca is heel breed en staat altijd goed op je cv. Je kan op basis van je ervaring met hospitality bij veel bedrijven aan de slag.

De tip van Domenique