Coördinator beveiliging

Coördinator beveiliging

“Voor ik hier op school kwam, had ik eigenlijk al een prima beeld van de opleiding en ik weet heel goed wat ik wil gaan doen. Als ik mijn diploma heb, wil ik naar de Marechaussee om daar verder te leren voor de rang van wachtmeester. Dan is het mogelijk om op Schiphol te gaan werken als teamleider en dat is waar ik naartoe wil.” Haroun (17) volgt de opleiding Coördinator beveiliging.

Dynamiek

“Schiphol is een plaats waar ik echt heel graag kom. Ik hou van de internationale sfeer en er gebeurt altijd van alles. De marechaussee beveiligt Schiphol en als je daar werkt, kun je snel hogerop komen. Ik ben gek op die dynamiek. Momenteel loop ik stage in een buurthuis van Stichting Mooi en dat is iets heel iets anders natuurlijk. Het kan er soms nogal druk zijn. Er komen zowel jongeren als ouderen en dan moet ik ervoor zorgen dat het allemaal een beetje ordelijk verloopt en iedereen zich veilig voelt. Ik zit nog maar in het eerste jaar dus dit is nog een vrij korte stage die nu onderbroken is vanwege het corona-virus. We hebben geen online lessen, maar voor de studenten die met hun stage bezig waren, zijn er wel opdrachten die we thuis kunnen maken.”

De vragenjongen

“Wat ik goed vind van onze school is dat er heel veel ervaring is bij de docenten. Sommigen zijn zelf beveiliger geweest of hebben bij de politie gezeten. Er zijn ook docenten die bij de marechaussee of in andere onderdelen van het leger actief zijn geweest en zo kan je altijd wel bij een docent met je vragen terecht. Waarom zou je twijfelen als je het aan een docent met veel ervaring kan vragen? Ik doe dat heel veel en er is zelfs een docent die mij de vragenjongen noemt. Als er buiten schooltijd een vraag bij me opkomt, dan schrijf ik die op en bij de eerste gelegenheid stel ik die aan mijn docent. De sfeer in de klas is bij ons heel goed en ik doe graag dingen voor school. Pasgeleden was de burgemeester op bezoek en die mocht ik toen rondleiden, zoiets maak je niet vaak mee toch?”

Als je naar een Open Dag komt, bedenk van tevoren wat je wil weten en schrijf al je vragen op

De tip van Haroun