Schoolambassadeur School voor Lifestyle, Sport en Bewegen 2020

Schoolambassadeur School voor Lifestyle, Sport en Bewegen 2020

“Misschien ben ik tot ambassadeur gekozen vanwege mijn sociale houding en open uitstraling, dat heb ik wel vaker gehoord van mijn docenten. Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Sport- en bewegingscoördinator (niveau 4). Ik heb eerst niveau 2 gedaan, daarna niveau 3 en toen had ik er dus nog steeds geen genoeg van. Maar als ik dit diploma heb, denk ik wel dat ik een baan ga zoeken, ik sta altijd nog open voor extra scholing of een cursus, maar ik ga denk ik niet verder met een nieuwe opleiding aan het hbo.” Delano (20) is de ambassadeur van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen.

Een eigen sportschool

“Ik zou graag een eigen sportschool willen hebben, of filiaalmanager worden binnen een grote keten. Als ik dan op de vloer werk, dan zou ik het liefste personal trainer (PT) willen zijn. Dat is iets anders dan instructeur. Een instructeur houdt het overzicht in een sportschool en een PT richt zich heel specifiek op één persoon, tijdens een één-op-één training. Dan geef je uitgebreid sportadvies en praat je ook over voeding. Ik kan me goed in mensen inleven, want ik ben zelf ook druk bezig geweest met bodybuilding, op mijn zeventiende deed ik al mee met wedstrijden. Het was een mooie en leerzame ervaring, want je bent ook echt letterlijk aan jezelf aan het bouwen en je begrijpt hoe het is om intensief met je lichaam bezig te zijn.

Weten wat je niet wil

Dankzij mijn opleiding en de stages die ik heb gedaan weet ik ook wat ik juist niet wil. Omdat ik me sowieso al veel met fitness bezighoud, ook in mijn vrije tijd, heb ik ervoor gekozen om dat tijdens mijn stage niet te doen en zo heb ik ook op een BSO gewerkt met jonge kinderen. Het was een bijzondere ervaring, maar niet iets voor mij. Volgend jaar krijgen we les in ondernemerschap, daar had ik graag al eerder meer over geleerd. Nu heb ik voor ongeveer 60% theorieles, dat gaat vooral over menselijke anatomie en voedingsleer. De overige 40% zijn praktijklessen in de sporthal, waarbij je ook lessen moet geven aan je medestudenten terwijl de docent meekijkt. Ik heb met open dagen wel eens meegeholpen door een demonstratieles te geven en dat was erg leuk, dus voor een groep staan, dat ligt me wel!”

"Doe wat je altijd al wilde doen, je maakt nu de keus voor je toekomst."

De tip van Delano