Assistent mobiliteitsbranche autotechniek

Assistent mobiliteitsbranche autotechniek

“Ik heb van alles aangepakt. Na de middelbare school ben ik gaan werken in de bouw en bij een scooterbedrijf. Het scootervak vond ik te makkelijk en bovendien zit daar weinig toekomst in. Ik heb gekozen voor autotechniek, omdat het sleutelen me enorm aansprak. Later wil ik mijn eigen garagebedrijf.” Mitchel (23) studeert Assistent mobiliteitsbranche autotechniek aan de School voor Autotechniek en Mobiliteit.

“Ik heb gehoord dat dit een goede school is. Op de website kreeg ik al veel informatie over de opleiding. Ik heb me ingeschreven en ben goed door de intake gerold. Daar word je gevraagd of je het vak wil leren en wat je motivatie is, want met motivatie kom je een heel eind.”

Autotechniek is uitdagender

“Ik was al vroeg in aanraking gekomen met techniek”, vertelt Mitchel. “Ik heb in de bouw meegedraaid, maar dat was niet mijn ding. Daarna ging ik sleutelen aan scooters in een bedrijf en dat vond ik weer te simpel. De autotechniek is veel uitdagender. Je moet in dat vak veel meer van techniek weten. Alleen al als je aan de motor denkt: benzine, gas, diesel, elektrisch en waterstof.”

Puur de basis

“Op school krijgen we de theorie en de praktijk. Je leert hoe een auto in elkaar zit en waar een bepaald onderdeel zit. In mijn opleiding leer je puur de basis. Daarna kun je verder gaan leren en krijg je te maken met ingewikkelder technieken. Ik wil doorgaan op niveau 2 en daarna de niveau 4 opleiding gaan doen. Ik ga dan de bbl doen, want ik kan bij verschillende bedrijven gaan werken. Met bbl ga ik 1 dag per week naar school.”

Geloof in jezelf

“Vroeger werd er altijd, dus ook op school, gezegd dat ik niets kan. Ik heb het ook niet zo leuk gehad op de middelbare school. Dat belemmerde mij enorm in mijn ontwikkeling. Hier bij Mondriaan is er bizar veel mogelijk. Je kunt appen met je docenten en als je je best doet en je houdt je aan je afspraken, dan kan je in deze opleiding grote sprongen maken. Nu weet ik dat een eigen bedrijf gaat lukken.” Nederlands vindt Mitchel een belangrijk vak. “Later, als ik een eigen zaak heb, dan wil ik goed kunnen communiceren met klanten en leveranciers. Daarom vind ik lessen Nederlands belangrijk.”

Laat je nooit wat wijsmaken. Kies je eigen pad en geloof in wat je wilt bereiken.

De tip van Mitchel