Schoolambassadeur International Hotel and Management School 2020

Schoolambassadeur International Hotel and Management School 2020

“Het was voor mij best een verrassing om opeens ambassadeur van mijn school te worden. Ik stel me altijd wel sociaal en serieus op, heb het hier erg naar mijn zin en heb al heel veel vrienden gemaakt. Toch zit ik nog maar in het eerste jaar van mijn opleiding, dus blijkbaar ben ik snel opgevallen bij mijn docenten, een leuke eer!” Sophie (18) is de ambassadeur van de International Hotel and Management School.

Uit je comfortzone

“Ik denk dat het belangrijk is dat je af en toe uit je “comfortzone” stapt. Dat helpt om een netwerk op te bouwen en om je makkelijker aan te passen in een vreemde omgeving. Na de middelbare school heb ik gekozen voor een tussenjaar en ben ik - alleen - naar Idaho gegaan. Dat was een hele stap! Idaho is een zeer rechtse staat, waar Trump heel populair is en veel mensen vuurwapens hebben. Hoe dan ook, ik heb het er erg naar mijn zin gehad. Je moet niet bang zijn om op mensen af te stappen en je open op te stellen voor andere meningen, dat is in de hotelbranche zeker ook belangrijk.”

Internationale sfeer

“Mijn broer heeft ook op deze school gezeten, dus ik had al veel van hem gehoord toen ik hier voor het eerst kwam tijdens een Open Dag. Ik wist meteen dat dit de school voor mij was. De internationale sfeer spreekt me enorm aan. Mijn klas is ook heel divers, niet alleen qua leeftijden maar ook qua nationaliteiten. Ik heb klasgenoten uit Thailand, Zuid-Afrika, Aruba, noem maar op. Reizen is een van mijn grootste hobby’s en ik ben al op heel wat plekken geweest. Ik denk niet dat ik over tien jaar nog steeds in Nederland woon. Misschien ga ik naar Australië of eerst nog naar een Afrikaans land om daar Engelse les te geven. De toekomst ligt wat mij betreft nog helemaal open.”

Als je in een hotel wil werken, dan vergt dat wel een bepaalde persoonlijkheid, je moet niet te verlegen zijn.

De tip van Sophie