Facilitair leidinggevende

Facilitair leidinggevende

“Aan de school voor ICT startte ik met Medewerker Beheer ICT op niveau 3. Tijdens het vervolg op niveau 4 merkte ik na anderhalf jaar dat het toch niet echt iets voor mij was en ben ik gestopt. Even dacht ik nog aan een andere ICT opleiding. Toch was ik er inmiddels niet meer zeker van of ik überhaupt nog wel in die sector wilde gaan werken." Dwayne (23) volgt op de Helenastraat de opleiding tot Facilitair leidinggevende.

"Ik merkte bij mezelf dat ik er eigenlijk aan toe was om alles weer even op nul te zetten en gelukkig kreeg ik toen de mogelijkheid om mee te doen aan het Bras Plus traject. Dat heeft me ontzettend veel goed gedaan. Ik zit nu in het eerste jaar van een opleiding waar ik het heel erg naar mijn zin heb.”

Plustrajecten

“De plustrajecten zijn ervoor om je weer een flinke dosis zelfkennis te geven. Ik zat in een groepje van ongeveer tien studenten en we kregen veel opdrachten waarbij je goed moet nadenken over de weg die je op wil gaan. Soms was het in een spelvorm en dat is ook een prima manier om meer over jezelf te weten te komen. Ik ben geen zwart-wit denker. Dat is vaak goed, maar het kan ook lastig zijn, ik weet daardoor niet snel wat ik wil. Tijdens het plustraject bezocht ik veel Open Dagen en deed ik vaak mee aan meeloopdagen. Ik heb bijvoorbeeld een aantal dagen meegelopen met het facilitair team van de Brasserskade. Dat was voor mij een topervaring en zo ben ik me gaan verdiepen in de opleiding die ik nu dus doe. Ik hou van praktisch werk en van afwisseling. Met deze opleiding heb ik dus eindelijk iets gevonden waar ik me prettig bij voel.”

Mensenkennis is ook belangrijk

“Momenteel loop ik twee dagen in de week stage bij Staedion en daar loop ik mee met de complexbeheerders. Het is werk waar van alles bij komt kijken, voornamelijk technische maar ook sociale zaken. Zo moet je bewoners bijvoorbeeld aanspreken in verband met overlast, dat hoort er allemaal bij. Mensenkennis is ook belangrijk, zeker als leidinggevende, want dan moet je goed inschatten welke medewerker je het beste welke taken kunt laten doen. Op een school zou ik ook best willen werken. Misschien dat ik ooit nog medewerker bij het facilitair bedrijf van Mondriaan word, waarom niet?”

Lees hieronder de tip van Dwayne.

“Maak gebruik van de kansen die je krijgt en vergooi ze niet.”

De tip van Dwayne