Alumnus School voor Lifestyle, Sport en Bewegen

Alumnus School voor Lifestyle, Sport en Bewegen

“Ik heb een prima schooltijd gehad en ik had een heel leuke stageplek, namelijk bij Streetsport. Daar organiseerde ik sportactiviteiten voor jongeren in de wijk en soms zelfs een buurtfeest. Mijn docent was toen Job Schenau en het viel hem op dat ik zo enthousiast over mijn stage was. In 2016 hoorde ik opeens dat ik de uitblinker van mijn school geworden was, en dat gaf me een enorme boost. Ik was toen bijna klaar met niveau 2 en ben meteen doorgegaan met niveau 3 en inmiddels heb ik ook mijn diploma voor niveau 4 gehaald. Kenneth (23) deed niveau 2, 3 en 4 en werkt nu bij Fit@School op het Leeghwaterplein.

Activiteiten in de wijk

“Ik werk ook voor Stichting READY (Reinvent Everything And Discover Yourself), een stichting die werk doet dat erg op mijn stageplek leek. Jongeren met minder kansen uit een bepaalde wijk leren daar activiteiten op te zetten voor de buurt, zoals bijvoorbeeld een leuke bingoavond voor ouderen. Zo leren zij zelf hoe ze verantwoordelijk werk kunnen doen en hoe ze zich in kunnen zetten voor anderen en de buurt heeft er ook voordeel bij.”

Een heel andere wending

“Op 14 oktober 2017 kreeg mijn leven plotseling een heel andere wending. In de sportschool kreeg ik opeens een hartstilstand. Gelukkig werd ik snel gereanimeerd en was er een AED in de buurt. Ik heb er niets van gemerkt en kwam na vier dagen bij uit een kunstmatige coma. Dan stort alles wel even in. Ik kreeg te horen dat ik niet meer zoveel kon sporten en maar over een andere loopbaan moest nadenken, terwijl sporten mijn leven is. Na een donkere periode besloot ik om mezelf toch weer uit te dagen. Ik bouwde weer spiermassa op en inmiddels voel ik me fit en sport ik vijf tot zes dagen per week.

Cirkel weer rond

“Op het VMBO zag mijn gymdocent dat ik goed mijn klasgenoten kon motiveren tijdens de les en hij raadde mij toen aan naar de Open Dag van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen te gaan. Hij heeft me geholpen met het voorbereiden van de sporttest en ik werd toegelaten tot de opleiding. Een keus waar ik geen moment spijt van heb gehad! Komend schooljaar wil ik naar de HALO, ik heb altijd de drive gehad om door te blijven gaan, hoe groot de tegenslag ook is. Daarna wil ik een eigen fitnessstudio beginnen en gymleraar worden. Misschien kan ik dan ooit een scholier enthousiast maken om naar Mondriaan te gaan, net zoals mijn gymleraar ooit deed. Dat hoop ik echt, dan is de cirkel weer helemaal rond.”

Laat je nooit tegenhouden en als er ergens een muur staat, spring er dan overheen.

De tip van Kenneth