Schoolambassadeur School voor Economie Delft 2019

Schoolambassadeur School voor Economie Delft 2019

“Op de School voor Economie Delft kun je tijdens de opleiding fictief werken voor een bedrijf. Ik werk voor de directie in een programma waarin ik de agenda beheer en afspraken plan.” Shivani (19) studeert Management assistant op de Brasserskade in Delft.

“Ik heb voor de opleiding Management assistant gekozen, omdat ik graag in een managementfunctie wil gaan werken en ook vaak de leiding neem. Ondernemend gedrag hoort daarbij. In een managementfunctie moet je van alles zelfstandig kunnen regelen. Simulatie vind ik het leukste vak. Dit is een echte voorbereiding op het bedrijfsleven. Zo werk ik in een programma waarin ik afspraken moet inplannen of wijzigen voor een 'fictief' bedrijf. Dat is de Efteling. Ik krijg te maken met allemaal opdrachten van de directie. Ik maak hotelreserveringen, organiseer zakelijke bijeenkomsten en onderhoud (internationale) contacten.”

Gelukkigste kind van school

“Toen ik als ambassadeur van de School voor Economie Delft werd gekozen, was ik het gelukkigste kind van de school”, straalt Shivani. “Zo kan ik nu meedenken over het kledingprobleem op school. Nette kleding is belangrijk; op school, in je stage en in je toekomstige werk. Ik vind het leuk om tijdens de Open Dag informatie te geven over de economie-opleidingen en de school. Als ik een rondleiding kan geven, zorg ik dat de vmbo’ers een goed beeld krijgen van de sfeer op school.”

Kies bewust

“De sfeer op school is leuk. Iedereen is sociaal. Je leert de docenten goed kennen. Als je met vragen komt, word je gehoord. Dat wil ik de toekomstige studenten laten zien. Aan kleine groepjes vmbo’ers vertellen over de opleiding en vragen beantwoorden. Want hoe meer je weet over de opleiding, hoe beter je een keuze kunt maken.”

Lees hieronder de tip van Shivani.

“Kies bewust voor een opleiding, want je moet er wel voor werken op het mbo.”

De tip van Shivani