Schoolambassadeur School voor Orde en Veiligheid 2019

Schoolambassadeur School voor Orde en Veiligheid 2019

“Ik krijg heel verschillende reacties nu ik ambassadeur geworden ben. Mijn klasgenoten vinden het wel grappig en moeten er soms ook om lachen. De docenten hier op school weten het nog niet allemaal. Ik weet het zelf ook nog maar kort, maar degenen die het weten zijn echt trots. Ze geven me veel verantwoordelijkheid en dan is dit een mooie beloning, niet alleen voor mij, maar ook voor hen.” Rogelio (18) volgt de opleiding Beveiliger en is de ambassadeur van de School voor Orde en Veiligheid.

Leuk en minder leuk

“Inmiddels heb ik mijn eerste stage erop zitten, die was op de locatie Aspasialaan. Natuurlijk heb je leuke en minder leuke kanten aan het werk en ook aan je opleiding, maar dat is overal zo. Het werk is in ieder geval heel afwisselend, als er een ambulance komt dan moet je de verpleegkundigen snel de weg wijzen naar de plaats waar ze moeten zijn en dat is behoorlijk spannend om mee te maken. Aan de andere kant sta je soms ook bij de tourniquets en dan gebeurt er niet veel en kan een half uur erg lang duren. Wat ik heel goed vind op onze school is dat docenten en coördinatoren je vrijheid geven. Met vrijheid krijg je ook meer verantwoordelijkheid en zo leer je over dingen nadenken en goede beslissingen nemen.”

Goed kunnen luisteren

“Als ambassadeur wil ik graag meehelpen met de Open Dagen en ook informatie geven aan toekomstige studenten. Ik praat op zich al best makkelijk, maar presentatietrainingen lijken me heel leuk en nuttig om te doen. Goed naar mensen kunnen luisteren en je eigen punt duidelijk maken is heel belangrijk als je bij de politie aan het werk wil. Daar ooit een baan krijgen is dan ook mijn doel. Ik heb een oom die bij de politie zit en ik ben gek op politieseries op tv. Op school gaat het prima en ik haal hoge cijfers, daardoor mag ik nu het versnelde traject gaan doen en ben ik volgend jaar februari al klaar. Hopelijk kan ik dan meteen door naar de politieschool en anders ga ik verder met de niveau 3 opleiding.”

Lees hieronder de tip van Rogelio

“Verwacht niet dat je alleen maar leuke dingen doet tijdens een opleiding of stage. Ook minder leuk werk hoort erbij.”

De tip van Rogelio