Schoolambassadeur School voor Commerciële economie 2019

Schoolambassadeur School voor Commerciële economie 2019

“Op school roepen ze soms al “Kijk, daar heb je de ambassadeur!” als ik aan kom lopen, maar daar kan ik vaak wel om lachen hoor. Het lijkt me juist erg leuk om mee te helpen met bijeenkomsten waarbij ik mijn school mag vertegenwoordigen. Ik ben zelf ook op Open Dagen geweest en ik denk dat het voor een aankomend student erg prettig is om vragen te kunnen stellen aan iemand die op dat moment de opleiding volgt. Misschien is dat toch wat geloofwaardiger, want als student weet je uit eigen ervaring hoe het er op een school aan toegaat.” Kevin (19) studeert voor Junior accountmanager en is de ambassadeur van de School voor Commerciële economie.

Representatief

“Ik vind het zelf prettig en belangrijk om er representatief uit te zien. Ook als ik even boodschappen ga doen, zorg ik ervoor dat ik er keurig bijloop. Zeker als ambassadeur, want je bent dan toch een vertegenwoordiger van je school. Mensen vormen vrij snel een beeld van je, en dat kan dan maar beter een goed beeld zijn. Op school val ik soms een beetje op en dat heeft veel met mijn motivatie te maken, want ik wil het hier graag goed doen. Op het vmbo ging het soms wat minder makkelijk, toen was ik wat verlegen en trok ik niet snel mijn mond open. In die tijd had ik ook wel eens last van faalangst. Daar heb ik toen begeleiding voor gekregen en sindsdien is het snel beter gegaan. Voor een grote groep praten vind ik nog steeds niet zo heel erg prettig, maar een presentatie geven aan een klein clubje mensen, dat is allang geen probleem meer.”

Mensen tevreden maken

“Mijn opleiding is echt superleuk en als ik mijn diploma heb, wil ik naar de Haagse Hogeschool om daar International Business Studies te gaan doen. Uiteindelijk zou ik graag bij een groot bedrijf willen werken. Mijn stageplaats lijkt in ieder geval al geregeld: ik ga stage lopen bij Bilderberg Europa Hotel en daar kijk ik erg naar uit. Ik hou ervan om mensen tevreden te maken en zie ze graag met een glimlach weer naar buiten gaan."

Lees hieronder de tip van Kevin.

“Luister naar jezelf en niet naar anderen. Als veel van je klasgenoten naar een bepaalde school gaan, dan hoeft dat niet te betekenen dat jij daar ook heen moet.”

De tip van Kevin