Schoolambassadeur School voor DAPA 2019

Schoolambassadeur School voor DAPA 2019

Gelijk het 1e jaar op DAPA praatte ik al met een docent over mijn plannen voor een kindertheater. Ik mocht meteen met mijn meidengroep (K3-stijl) naar een evenement, de Betovering, waar we 12 keer optraden. Dat is echt de visie van DAPA: neem zo snel mogelijk initiatief en leer in de praktijk. Dat past bij mij en ik wil als ambassadeur potentiële studenten het echte verhaal vertellen en daar ook tijd voor vrijmaken." Karin (22), student en ambassadeur van de Mondriaan school voor DAPA.

Zang, spel, dans en... boekhouden

"Je wordt allround artiest. Veel mensen hebben geen duidelijk beeld van wat het werk van een artiest precies inhoudt. Het is echt een vak waar hard voor moet worden gewerkt. Je leert zang, dans en spel. Maar let op: je leert ook boekhouden, administratie, ondernemerschap en educatie. Je wordt tenslotte zzp-er. Door jezelf te ontwikkelen kom je erachter wie je bent. Je kiest in het tweede jaar je richting: Musical of Muziektheater."

Intens samenwerken

"De docenten zijn heel betrokken en delen hun ervaringen met je, van kledingkeuze, gezond eten tot auditie doen. Je leert elkaar hier heel goed kennen: vijf dagen per week werk je intens met elkaar samen; je moet jezelf blootgeven in de lessen. Waarom ik voor DAPA koos? Eerst studeerde ik Facility Management, maar dat was het niet. Altijd deed ik al theater, als amateur. Daar ligt mijn hart gewoon, dus vandaar een switch. Ik heb nu plezier in mijn leven."

Een eigen voorstelling

"Ondernemen is stimulerend, er is zoveel in de theaterwereld gaande waarbij je je kan aansluiten. Het leukste vind ik het om voor kinderen te spelen, het is het eerlijkste en heerlijkste publiek. Ik ben nu samen met twee collega’s een kindertheatertrio begonnen ‘De Jonge Avonturiers’. We hebben dit jaar al een aantal boekingen gehad en onze eigen voorstelling op de planken gebracht. Je moet er zelf op afgaan, niet afwachten. Echt volgens de DAPA-visie. Theater is: investeren!"

Lees hieronder de tip van Karin.

"School is zo zwaar als je het zelf maakt. Een 6 is voldoende. Maar ik vind dat je in dit vak voor de 10 moet gaan."

De tip van Karin