Allround Schoonheidsspecialist

Allround Schoonheidsspecialist

“Ik wist echt niet voor welke opleiding ik moest kiezen. Eerst heb ik me ingeschreven bij de tweetalige opleiding van de Hotelschool. Maar daar krijg je teveel economie en dat ligt me niet. Ik ben nu heel blij dat ik voor schoonheidsverzorging heb gekozen.” Jennifer (19) studeert Allround Schoonheidsspecialist aan de School voor Uiterlijke verzorging.

“Ik heb gekozen voor schoonheidsspecialist omdat ik dacht dat elke meisje dat wel leuk zal vinden. Ik heb me gelijk voor de opleiding ingeschreven. Bij intake moesten we een praktijkoefening doen; voetmassage. Wanneer je voor deze opleiding kiest, moet je wel mensen durven aanraken. Zo geef je tijdens de opleiding elkaar gezichts- en lichaamsmassage. Het is een vrij fysiek vak, hoor.”

Niet alleen de nagels

“We doen niet alleen de nagels en het gezicht. Als specialisatie kun je kiezen voor bijvoorbeeld sportmassage, ontspanningsmassage en huid-verbeterende massage. Massage vind ik het leukste vak. Je kunt er heel veel creativiteit in kwijt door je eigen massageprogramma samen te stellen. Daarnaast is er ook het vak ondernemen: hoe start je je eigen salon? Ik heb nu ook zelf een eigen praktijk aan huis.”

Student van de maand

“Ik heb stage gelopen in een beauty salon in Londen. Daar werd ik door het ADC College, dat de stage begeleidt, gekozen tot student van de maand voor mijn ondernemerschap en enthousiasme. Het leukst vond ik om de verschillen te zien. In Engeland werken ze veel sneller en kleden cliënten zich om in een aparte kleedruimte. In Nederland is dat niet zo. Ook de behandeling gaat veel sneller dan in Nederland.”

Pak je kans

"Als je de kans krijgt om in het buitenland stage te lopen, moet je dat gelijk doen. Het is goed voor je toekomst, je ervaring en het staat ook nog eens goed op je cv. Je wordt veel zelfstandiger tijdens een buitenlandstage. Dit jaar studeer ik af en wil ik een vaste baan gaan zoeken in een wellnesskliniek of een massagepraktijk. Daarnaast wil ik als zzp’er twee dagen per week werken in mijn eigen salon.”

Lees hieronder de tip van Jennifer.

In dit vak moet je graag met mensen willen werken, ook fysiek. Daar moet je wel voor openstaan.

De tip van Jennifer