Mbo-Verpleegkundige

Mbo-Verpleegkundige

“Ik wilde eerst kiezen voor de opleiding Verzorgende IG met kraamzorg, maar ik kreeg te horen dat ik makkelijk een niveau 4 opleiding kon doen en heb toen voor Verpleegkunde gekozen. Als ik mijn diploma heb gehaald wil ik naar het hbo en me dan specialiseren in kinderverpleegkunde want ik werk heel graag met kinderen. Toen ik nog maar twaalf was paste ik al regelmatig op.” Jade (17) studeert Verpleegkunde op de Brasserskade.

Heel de klas is gezellig

“Toen ik voor een opleiding ging kiezen ben ik tijdens de Open Dag op de Brasserskade gaan kijken en op de Aspasialaan, waar ook Verpleegkunde gegeven wordt. Ik heb voor de Brasserskade gekozen, het is voor mij wat dichter bij huis en de sfeer sprak me meteen aan. Het lijkt een erg groot gebouw en dat is het natuurlijk ook wel, maar ik heb al mijn lessen in een gedeelte van de derde verdieping en ik hoef bijna nooit ergens anders te zijn. Ik heb het hier erg naar mijn zin en heel de klas is gezellig! Momenteel zit ik in het tweede jaar en ik ben de jongste van de klas.”

Stage in Spanje

“Vorig jaar heb ik al een korte stage gelopen bij ’s Heeren Loo, daar werkte ik met mensen met een beperking. Het beviel prima en ik werk daar nu nog steeds, als bijbaantje in het weekend. Volgend jaar ga ik een langere stageperiode volgen van twintig weken en dat ga ik waarschijnlijk doen in Spanje. Je mag hier namelijk kiezen of je in het derde opleidingsjaar je stage in het buitenland wil doen of niet en ik heb ja gezegd. Het lijkt me een geweldige ervaring, volgende maand ga ik me ervoor inschrijven en dan ga ik ook naar informatieavonden met studenten die er al eerder zijn geweest. De zorg is overal toch vaak weer net even anders en ik ben heel benieuwd wat ik in Spanje kan verwachten. Ik ben in ieder geval al begonnen met Spaans leren, eerst op eigen initiatief in de bibliotheek en inmiddels heb ik via de Volksuniversiteit ook al twaalf lessen gevolgd.”

Lees hieronder de tip van Jade.

"Open Dagen zijn ontzettend leuk, ga er vooral kijken en vraag zoveel mogelijk."

De tip van Jade