Musicalartiest bij DAPA

Musicalartiest bij DAPA

“Zodra ik hier geslaagd ben, wil ik naar de pabo. Uiteindelijk wil ik namelijk heel graag op een Vrije School gaan werken. Zo’n school is erg gericht op werken met handen, hoofd en hart en er wordt ook veel gewerkt met muziek en drama. Hier bij DAPA heb ik het heel erg naar mijn zin, dit is namelijk een opleiding waar je spelenderwijs jezelf beter leert kennen. En op het moment dat je weet wie je bent, kom je al heel wat stappen verder.” Chanel (20) doet de opleiding musicalartiest bij DAPA.

Auditie

“Ik heb uiteraard ook auditie gedaan om hier terecht te kunnen. Eerst doe je een auditie om aan te tonen dat je al wat kan en dat je ook in zekere zin talent hebt. Daarna wordt er ook gekeken of je goed leerbaar bent en aanwijzingen snel oppakt. Het was altijd al mijn droom om naar een musicalschool te gaan. Ik heb een balletachtergrond en ik heb ook les gegeven aan peuters. In mijn eerste studiejaar heb ik niet zoveel stage gelopen, maar in mijn tweede jaar wel 640 uur. Onder andere in Den Helder, daar heb ik bij een jeugdtheatergroep meegeholpen om Belle en het Beest op de planken te krijgen.”

Canada

“Maandagnacht vertrek ik naar Canada, ik ga daar stage lopen bij de Sgt. Wilson’s Airforce Show. Dat is een klein gezelschap dat vooral liedjes uit de Tweede Wereldoorlog zingt, zoals van de Andrew Sisters. Er zijn meer studenten op onze school die dat hebben gedaan en daar heb ik contact mee gehad want ik had natuurlijk heel wat vragen. We gaan in een speciale bestelbus van de oostkust van het land naar de westkust en dan weer terug, een enorme afstand. De bus is gelukkig helemaal aangepast voor het weer in Canada en heeft heel goede stoelen, want op sommige dagen ben je dan de hele dag onderweg. Ik weet nog niet of ik een vergoeding krijg vanuit het excellentieprogramma, en daarom heb ik de hele zomer doorgewerkt. Als ik daar ben worden de hotelovernachtingen voor me betaald maar het eten en drinken moet ik zelf betalen.”

Neem je tijd! Doe wat op je pad komt en zorg zo voor een steeds groter netwerk.

De tip van Chanel