Schoolambassadeur School voor Toerisme en Recreatie 2019

Schoolambassadeur School voor Toerisme en Recreatie 2019

“Ik ben heel tevreden over de begeleiding bij ons op school. De docenten zijn erg enthousiast en betrokken bij alle studenten. Zeker nu ik de schoolambassadeur ben leven veel docenten met me mee en ze zijn heel nieuwsgierig naar wat ik allemaal ga doen. Ik vind het zelf een grote eer. Mijn klasgenoten vinden het ook erg leuk en ze noemen me nu allemaal “de ambassadeur” in plaats van Shadi.” Shadi (23) volgt de opleiding Leidinggevende travel & hospitality en is de ambassadeur van de School voor Toerisme en Recreatie.

Een boodschap

“Als ambassadeur moet je ook een boodschap hebben, daar heb ik al over nagedacht en ik heb het met mijn docenten besproken. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor jongens en meisjes die alles hebben verloren en waarvoor het heel moeilijk is om zich op een opleiding te concentreren. Die wil ik heel graag motiveren om toch door te zetten. Zelf heb ik ook moeilijke tijden meegemaakt en ik wil laten zien dat je daar uit kunt komen als je gelooft in jezelf.”

Mijn droomland

“In 2014 ben ik uit Syrië gevlucht omdat het vanwege de oorlog daar erg onveilig was geworden. Ik ben met een boot in Griekenland aangekomen en uiteindelijk kwam ik in Nederland terecht, waarmee een droom voor mij uitkwam. Toen ik nog klein was, was een vriendje van mij in Nederland op vakantie geweest. Die had allemaal foto's laten zien en veel verhalen verteld en vanaf toen was Nederland mijn droomland. Ik woon hier nu ruim drie jaar en ik leer elke dag wel een nieuw woordje. Ik heb vaak een woordenboek bij me en ik heb een bijzondere hobby: ik hou van grammatica!

Mijn Syrische diploma’s heb ik hier laten waarderen en daarmee kon ik na de Taal+ school bij Toerisme en Recreatie een niveau 4 opleiding doen. Gelukkig is het allemaal voor mij prima te volgen, het is zelfs makkelijker dan ik had gedacht. Mijn droom is om ooit leidinggevende te zijn bij een internationale reisorganisatie. Dit wil ik bereiken door op school en op mijn stageplekken heel goed mijn best te blijven doen.”

Lees hieronder de tip van Shadi.

“Wees niet bang dat een opleiding misschien te moeilijk is, maar probeer het gewoon.”

De tip van Shadi