Studenten voor ict-support naar Litouwen

3 april 2024

Maurits en Robert volgen allebei de opleiding Software Developer op de Brasserskade en zitten in het derde en laatste jaar. Momenteel lopen ze stage bij de dienst OOA en eerder in dit schooljaar kregen ze de kans om iets heel leuks te doen: een week naar Litouwen om daar mee te helpen met een evenement. Ze gingen niet tegelijk en ook niet naar dezelfde plaats, maar ze hebben er wel een superleuke ervaring aan overgehouden. Maurits ging in november naar de hoofdstad Vilnius en Robert ging een maandje later naar Klaipeda dat aan de Oostzee ligt.

Robert: “Via onze school hebben we de kans gekregen om voor deze dienst aan websites te werken en zelfs naar het buitenland te gaan. Dat vond ik een geweldige kans. Bij evenementen is natuurlijk altijd ict-ondersteuning nodig. Stel je voor dat er tijdens een groot evenement iets gebeurt dat niet goed is, dan zijn wij er meteen bij."

Maurits: “Ik ben in november een week in Litouwen geweest toen daar de AEHT wedstrijden waren. Dat is een internationale organisatie die evenementen organiseert waar horeca-scholen uit heel Europa aan meedoen. Er waren ook Mondriaan-studenten bij van de Hospitality campus en ik mocht mee om mee te helpen op ict-gebied. En dat bleek ook nodig, ik moest op het laatst nog van alles handmatig op de website invoeren, maar het is gelukkig allemaal gelukt. Toen heb ik wel een heel lange dag gemaakt, van twaalf uur, maar de andere dagen was het korter, dan werkte ik maar twee tot vier uur.”

Robert: “Ik deed mee met het evenement Christmas in Europe, daar laten landen uit heel Europa zien hoe ze de periode rond kerstmis en oud en nieuw vieren. Elk land doet dat op een eigen manier en daar kan je zien hoe dat in de verschillende culturen gaat. Ik moest ook op het laatste moment van alle gerechten foto’s en recepten plaatsen. Maar ook dat kwam goed.”

Maurits: “Ik ben alweer bezig met een ander AEHT evenement, het Youth Parliament, dat is in Ferrara, Italië, en daar mag ik ook naar toe. Ik maak een website en een app die je op je telefoon kunt zetten. Voor onze reizen naar Litouwen hadden wij allebei geen Erasmus+ nodig. De studenten die met de wedstrijden meededen wel, maar voor ons werd het gewoon door de school en de internationale organisaties betaald.”

Meer nieuws lezen

Go for Africa - vijf persoonlijke verhalen

23 mei 2024: Alle vijf de avonturen hier te lezen Lees verder

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten