Nieuwe opleiding “Vakspecialist Ondernemer”

12 maart 2024

Business & Retail is gestart met de nieuwe niveau 4 opleiding “Vakspecialist Ondernemer”. Het opzetten van een eigen bedrijf staat hierin centraal. Voor studenten die plannen hebben in deze richting is dit een ideale kopopleiding. Het is geen opleiding voor als je nu nog op de middelbare school zit; aanmelders moeten een mbo-diploma op niveau 3 of 4 op zak hebben. De opleiding maakt daarbij niet uit, als je maar de intentie hebt om een eigen onderneming te starten. Ook voor geïnteresseerden die ouder zijn dan 25 staat de opleiding open. Omdat het om een volwaardige mbo-opleiding gaat, worden er ook lessen Nederlands, Engels en burgerschap gegeven. De lessen worden gegeven op de Waldorpstraat en zijn zowel in een bol- als een bbl-traject te volgen.

Inhoud van het programma

Tijdens het studiejaar schrijf je een ondernemingsplan. De lessen gaan over het starten van een bedrijf, hoe je het in de markt zet en hoe je de financiën regelt. Ook personeelsbeleid, marketing en belastingzaken komen aan bod. Gastlessen van jonge of juist ervaren ondernemers vormen een bijzonder onderdeel van het lesprogramma. Je loopt stage in je eigen onderneming, waarbij de begeleiding wordt verzorgd door een andere ondernemer.

Behoefte aan ondernemersopleiding

Studiecoach Bibi Boerema vertelt: “Ik hoor vaak studenten zeggen dat ze zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld willen verdienen met een eigen bedrijf. Toch moet je daar wel wat mee, er is duidelijk behoefte aan goede scholing op het gebied van ondernemerschap. Mondriaan heeft al goede opleidingen die dat aanbieden, maar daarbij gaat het om opleidingen die soms wel drie jaar duren. In dit geval gaat het om een éénjarige kopopleiding die we dus alleen aanbieden aan studenten die al mbo 3 of 4 hebben gehaald.”

Heb je interesse en wil je meer hierover weten? Contact opnemen kan door te mailen naar info.bu@rocmondriaan.nl, bellen naar 088 666 3540 of appen naar 06 15 27 46 83.

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten