Praktijk Gestuurd Leren Diploma-uitreiking

14 februari 2024

Op donderdag 1 februari werd het mbo-certificaat 'Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden in de maatschappelijke zorg' uitgereikt aan Barry van Leeuwen. Barry heeft dit certificaat behaald via Praktijk Gestuurd Leren (PGL)

Barry werkt met een lastige doelgroep binnen de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking, bij 's Heeren Loo. Barry heeft vanuit zichzelf een goede aanpak en de juiste persoonlijke eigenschappen om deze complexe en kwetsbare doelgroep te kunnen ondersteunen en begeleiden. Hij is echter niet gekwalificeerd als begeleider en hij had al 30 jaar niet in de schoolbanken gezeten. Hij wilde wel eens zien en ervaren of dit type PGL-onderwijs iets voor hem is. Ook vanuit zijn werkgever 's Heeren Loo was men benieuwd.

Barry: 'Het leukste aan dit traject vond ik nu juiste manier van leren in het PGL. En het beste was de hulp die ik daarbij gekregen heb en wat ik daarvan heb geleerd. Het lastigste vond ik het met de laptop omgaan, was daar nog niet zo handig mee. Maar geslaagd! Ik kan niet wachten om door te leren voor een diploma'.

Het blijkt dus opnieuw dat het behalen van een mbo-certificaat een prima opstap is naar een diplomaroute. En juist via het Praktijk Gestuurd Leren is dat bij ROC Mondriaan heel goed mogelijk.

Meer nieuws lezen

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder

Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024: Drie keer goud en twee keer brons Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten