Drie Haagse vmbo-teams door naar Skills The Finals

23 januari 2024

Afgelopen vrijdag kwalificeerden drie Haagse vmbo-teams zich tijdens Skills Talents vakwedstrijden die georganiseerd werden door ROC Mondriaan. Bij Mobiliteit & Transport wonnen Natascha Meus & Muhammed Arik van de Johan de Wit Scholengroep. Van de laatste school gingen ook Nassim Sealeti & Baran Yilmaz er met de winst van door bij de wedstrijdrichting Media, Vormgeving & ICT. In de wedstrijdrichting Zorg & Welzijn wonnen Djenaliah van der Geer & Lizzy Peters van het Maris College Bohemen.

De teams kregen in een spannende prijsuitreiking in het Bingoal stadion van ADO, van presentator Splinter Chabot te horen dat ze Zuid-Holland landelijk gaan vertegenwoordigen. Skills Talents zijn vakwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen. De ruim 80 deelnemende leerlingen waren afkomstig van in totaal twaalf vmbo-scholen. De winnaars gaan als Team Mondriaan naar Skills The Finals op 21 en 22 maart 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch. De begeleiding en coaching is in handen van mbostudenten uit de Studentenraad van ROC Mondriaan Meer informatie is te vinden op www.skillstalents.nl.

De vmbo-leerlingen speelden in teams van twee leerlingen. De opdrachten van de wedstrijden sluiten aan bij de schoolopdrachten en zijn heel goed bruikbaar als voorbereiding op het eindexamen én de vervolgopleiding op het roc. Nederland heeft een tekort aan goed opgeleide vakmensen. De Skills wedstrijden zijn bedoeld om jongeren extra te motiveren voor hun (toekomstige) vak. Ga voor meer info naar https://worldskillsnetherlands.nl/.

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten